Той ще проведе разговори с президента на страната Володимир Зеленски

...
Той ще проведе разговори с президента на страната Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Британският премиер Борис Джонсън пътува днес за Украйна

Той ще организира диалози с президента на страната Володимир Зеленски на фона на паниките от вероятно съветско нахлуване.

Джонсън даде обещание да работи със Зеленски за намиране на дипломатическо решение на разногласията с Москва и отбягване на " бъдещо клане ".

Руският президент Владимир Путин обаче отхвърля да възнамерява офанзива, предава БНР. Москва предизвести Украйна да не прави повече ходове за присъединение към НАТО с аргумента, че това заплашва сигурността й. Съединените щати отхвърлиха това искане на Кремъл и западните съдружници заплашват да разширят глобите против рускатта страна, в случай че Киев бъде атакуван. 

Преди отпътуването на Джонсън за Киев държавното управление оповести, че дава 88 милиона паунда за определяне на устойчиво ръководство в Украйна и енергийна самостоятелност от Русия. 

" Право на всеки украинец е да дефинира по какъв начин ще бъде ръководен. Като другар и либерален сътрудник, Англия ще продължава да пази суверенитета на Украйна против тези, които желаят да му посегнат ", сподели министър председателят.

Той се надява да беседва и с Путин през седмицата. 

Външният министър Лиз Тръс трябваше да съпроводи Борис Джонсън до Украйна, само че нощес тя съобщи, че е диагностицирана с Covid-19 и се самоизолира.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР