Той ще прекара една година в затвора, но не е

...
Той ще прекара една година в затвора, но не е
Коментари Харесай

Побойникът Джан Махмуд, който кара жертвите си да му целуват краката, си го получи

Той ще прекара една година в пандиза, само че не е ясно дали ще си вземе поука, или дефинитивно ще тръгне по неприятния път

Бруталният хулиган Джан Махмуд, който провокира вълна от отвращение в цяла България, откакто в мрежата бе пуснато видео, показващо по какъв начин постанова с юмруци собствен връстник, а след това го кара да му целува краката и го унижава,  влиза в пандиза за 1 година. Това постанови Окръжният съд в Русе. Решението му е дефинитивно и не предстои на обжалване.

18-годишният Махмуд ще получи и публично неодобрение. Не е ясно обаче дали зад решетките ще си извади поука, или ще тръгне дефинитивно по пътя на насилието и закононарушенията.

Джан Махмуд, който е възпитаник в Спортното учебно заведение в Русе, беше задържан на 2 ноември м. година Освен момчето, бито и унижавано от Жан, доста други също се оказа, че са измъчвани от него. В Русе се надигна вълна от отвращение, пред дома на побойника се събраха здрави момчета, които желаеха да се саморазправят с насилника и да му покажат по какъв начин се бие и дали е прелестно да те млатят с юмруци. Само с помощта на полицията Махмуд отърва кожата.

След вълната от недоволства против Джан, която се отприщи, на ученика бяха повдигнати общо 6 обвинявания - нанасяне на две леки телесни повреди по хулигански подбуди, насила, обир, изнудване и нанасяне на междинна телесна щета, както и безчинство. Шестте закононарушения са осъществени за интервал от към шест месеца.

Махмуд отърва саморазправата, само че беше изключен от клуба по кану каяк, което бе същински удар, защото треньорите разпореждаха на него огромни очаквания в гребането. Освен това Махмуд трябваше да мине на независима форма на образование в спортното учебно заведение.

След като се изплаши от публичното неодобрение, Махмуд разгласява опрощение, писано най-вероятно от юрист. То обаче не понижи гнева на хората.

На делото участва жертвата на побоя от публикуваното през предходната година видео Иво Бонев, съобщи Българска национална телевизия. Той съобщи, че се надява на ефикасна присъда, която да даде нужния урок на Махмуд и други младежи като него, че експанзията не е решение.

18-годишният възпитаник призна виновността си. Той, както и юристите му, подписаха съглашение с прокуратурата за ефикасна присъда, което беше утвърдено от Окръжния съд, написа Dir.bg.

От едногодишния период ще бъде приспаднато времето, през което Джан Махмуд е бил в ареста от ноември предходната година.

Прокурор Пламен Петков изясни, че са предпазени оптимално ползите на потърпевшите. Имуществените вреди са възобновени. Отделно, пострадалите могат да предявят цивилен иск за претърпените неимуществени вреди.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР