Той ще настоява това да стане още в четвъртъкМинистърът на

...
Той ще настоява това да стане още в четвъртъкМинистърът на
Коментари Харесай

Правосъдният министър иска ВСС да преразгледа избора на Сарафов за и.д.


Той ще упорства това да стане още в четвъртък

Министърът на правораздаването Атанас Славов се кани да инициира включването на точка в дневния ред на съвещанието на пленума на Висшия правосъден съвет (ВСС) в четвъртък за разискване на компетентността на органа по избора на Борислав Сарафов за и.д. основен прокурор.

В момента тече спор имала ли е право прокурорската гилдия да вземе това решение или е трябвало да се произнесе пленумът.

„ Тъй като дневният ред на съвещанието на Висш съдебен съвет в четвъртък към този момент е избран, аз ще предложа включването на изключителна точка, в която да се прегледа въпроса за компетентността на органа по избора. Ако не бъде призната, сигурно ще включа такава точка на идващото съвещание другия четвъртък ”, разгласи Славов пред бТВ.

Следваща допустима стъпка е решението да се апелира във Върховния административен съд (ВАС).

„ Нямаше подозрение кой ще наследи Иван Гешев, само че имаше в метода, по който беше определен Борислав Сарафов - в границите на часове и без разискване, както и при неналичието на опция обществено да се отбрани аргументацията за този избор. От самото начало Сарафов потегля с ниска степен на доверие, и заради метода, по който беше сбъднат неговия избор “, разяснява Славов.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР