Той ще говори в 20 ч. източноамериканско време (00:00 ч.

...
Той ще говори в 20 ч. източноамериканско време (00:00 ч.
Коментари Харесай

Байдън с ключова реч от Овалния кабинет за Газа и Украйна

Той ще приказва в 20 ч. източноамериканско време (00:00 ч. по Гринуич) от Овалния кабинет, откъдето президентите обичайно се обръщат към нацията в моменти от сериозно национално значение. 

" Утре (днес - бел. ред.) президентът Байдън ще се обърне към нацията във връзка нашия отговор на терористичните офанзиви на " Хамас " против Израел и нестихващата безчовечна война на Русия против Украйна ", съобщи прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер.

Байдън ще произнесе речта си ден след завръщането си от Израел, където направи посещаване в символ на взаимност след нападението на " Хамас " от 7 октомври, и в миг, в който той се готви да изиска от Конгреса общ пакет в размер на 100 милиарда $, включващ пари за Украйна, Израел и за южната граница на Съединени американски щати, която е подложена на засилен мигрантски напън.

Американският президент, който е представител на Демократическата партия, разгласи през вчерашния ден в Тел Авив, че в идващите дни ще се обърне към Конгреса с апел за " невиждан пакет в поддръжка на защитата на Израел ".

Законодателният орган на Съединени американски щати е неподвижен към този момент повече от две седмици поради неналичието на ръководител на Камарата на представителите. Вчера за повторно американските конгресмени отхвърлиха кандидатурата на твърдолинейния републиканец Джим Джордан.

Самият той съобщи пред репотери, че чака през днешния ден номинацията му да бъде подложена на ново, трето гласоподаване, съобщи Ройтерс.

Правителството на президента на Съединени американски щати Джо Байдън обмисля да внесе още на следващия ден в Конгреса искане за даване на спомагателна помощ на Украйна в размер на 60 милиарда $ и на 10 милиарда за Израел, съобщи добре информиран източник на Ройтерс.

Мнозина чакат в най-скоро време Байдън да внесе в Конгреса законопроект за разпределяне на спомагателни средства предвид на предприеманите от Вашингтон дейности в отговор на нападението против Израел от 7 октомври на бойците от палестинското придвижване " Хамас ", до момента в който в същото време търси метод да продължи да оказва помощ на Украйна да отблъсне съветските войски.

Във вторник няколко добре осведомени източника споделиха пред Ройтерс, че Байдън обмисля да насочи искане за в допълнение финансиране в размер на към 100 милиарда $, което ще включва помощ за защитата на Израел, Украйна и Тайван, а също и пари за напъните за повишение на сигурността по границата с Мексико, която е подложена на засилен миграционен напън.

Сенатор Джим Риш, най-високопоставеният републиканец в комисията по външна политика на Сената, съобщи, че знае нищо за сходна сума от 100 милиарда $ също така, което са съобщили медиите.

Той съобщи на конференция, че е чул, че държавното управление обмисля отпущането на 10 милиарда $ за Израел.

Засега няма коментар от ръководещите среди във Вашингтон.

Вчера няколко източника споделиха, че Байдън към момента не се е спрял на дефинитивна сума и че разбивката ѝ не е разисквана с Конгреса. Според американските закони Конгресът, а не изпълнителната власт управлява държавните разходи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР