Той ще бъде запомнен с огромния си принос в клиниката

...
Той ще бъде запомнен с огромния си принос в клиниката
Коментари Харесай

България Скърби За Своя Син. С Огромно Прискърбие Съобщаваме, Че По-Рано Е Починал Големият Български

Той ще бъде запомнен с големия си принос в клиниката по урология в УМБАЛ „ Св. Марина “ – Варна и като създател на здравната урология в МУ-Варна. Активната му работа и главните му научни разработки бяха в областта на онкоурологията, реконструктивната урология, лапароскопската урология, андрологията и бъбречната трансплантация. Специализирал е в Германия, Франция, Швеция, Египет, Япония, Швейцария, Англия, Италия и други Внедрил е в клиничната урологична процедура редица нови диагностични и лечебни способи.

Има приети три рационализации. Проф. Хинев е роден на 02.06.1957 година в с. Н. Козлево, Шуменско. Завършил е Английска езикова гимназия във Варна и медицина във ВМИ - Варна, през 1984 година Има добити специалности по урология и онкология и тапия по здравен мениджмънт. Кариерата си стартира като клиничен ординатор в Урологична клиника - Варна (1984-1987 г.). През 1988г. е определен за теоретичен помощник към същата клиника.

Хабилитира се за доцент през 2000 година, а за професор – през 2013 година Основните му научни разработки са в региона на онкоурологията, ендоурологията, андрологията и бъбречната трансплантация. Внедрил е в практиката доста нови диагностични и лечебни способи. През 2014г. проф. доктор Александър Хинев бе почетен с Награда „ Варна " за изцяло научно творчество. Цялата академична общественост и лекарско съсловие надълбоко скърбят за индивида, преподавателя, лекаря, приятеля проф. доктор Александър Хинев.

Поклон пред светлата му памет!
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР