Той ще бъде първият построен от 60 години насам затвор

...
Той ще бъде първият построен от 60 години насам затвор
Коментари Харесай

Започва строежът на нов затвор

Той ще бъде първият издигнат от 60 години насам затвор у нас

Започва градежът на пандиза в село Самораново до Дупница. Той ще бъде първият издигнат от 60 години насам затвор у нас. Министърът на правораздаването Крум Зарков ще участва на 19 декември на алегорична първа копка, оповестиха от ведомството.

Финансирането на затворническия комплекс е по Програма „ Правосъдие “ на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 година, план „ Повишаване на потенциала на личния състав, създаване на пилотен затвор, обвързван с образователен център и възстановяване на рехабилитацията на лишените от независимост “. Новият затвор ще дава отговор на всички европейски стандарти. Неговият потенциал е за 400 лишени от независимост.

На 10 ноември заместник-министърът на правораздаването Мария Павлова взе участие в откриването на строително-ремонтните работи за построяването на нов арест и модернизиране на затворническото общежитие в Самораново, напомни Българска телеграфна агенция.

Проектът планува изцяло създаване на съвременен арест в една от съществуващите остарели здания на територията на Затворническото общежитие с потенциал до 40 души с постановена мярка „ задържане под стража “. До края на април 2024 година би трябвало да е завършило и реновирането на затворническото общежитие от открит вид „ Самораново ” към пандиза Бобов дол, където ще бъде обособено и преходно поделение (half way house ) за лицата, на които им следва освобождение, с оглед акомодацията им в обществото.

В края на август министър Зарков беше на посещаване в Кралство Норвегия, където на работни против разиска плана за създаване на нов затвор в Самораново. Той включва нов корпус на пандиза, с 200 килии за 400 лишени от независимост, нова постройка за учебно заведение, зала и библиотека за лишените от независимост, нов параклис, нова постройка - център за образование на личния състав и чиновници, ново преходно поделение за лишени от независимост, нови спортни площадки за спорт навън за учащите се в центъра и др.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР