Той се опитвал да пести електроенергия, за да намали сметката

...
Той се опитвал да пести електроенергия, за да намали сметката
Коментари Харесай

От 2009 година насам мъж плаща сметката за ток на съседа заради погрешно свързване

Той се опитвал да пести електрическа енергия, с цел да понижи сметката си, само че тя ставала все по-висока

Мъж от амерканския щат Калифорния схванал, че несъзнателно е плащал сметката за ток на съседа си - поне през последните 15 години, оповестява ABC, цитира /. 

Кен Уилсън, който живее във Вакавил сред Сакраменто и Сан Франциско, се тормозил, че сметката му е по-висока от тази на другите хора, което му се сеторило необичайно, тъй като постоянно се опитвал да пести сила, сподели той пред локалната телевизия KMAX. 

„ Опитвах се да спестявам електрическа енергия и да понижа разноските си, тъй като ставаше все по-скъпо “, сподели Уилсън.

В последна сметка той се оплакал на локалната компания за комунални услуги PG&E, която изпратила собствен чиновник да проверява.

„ Мислех, че има теч или някой ми краде електричеството, или броячът е повреден, тъй като нещо не е наред “, сподели Уилсън.

Вместо това инкасаторите от PG&E откриват, че измервателният апарат на Уилсън е обвързван към блок №91 в неговата постройка, а не към неговия личен апартамент - №90. Записите демонстрират, че обстановката продължава най-малко от 2009 година

PG&E се извини в изказване в понеделник и сподели, че предварителното следствие разкрива, че " номерът на брояча на жилището на клиента е бил таксуван към различен апартамент от евентуално 2009 година "

Но Уилсън сподели на KMAX/KOVR, че се е преместил в жилището през 2006 година и счита, че може да е плащал неверна сметка през цялото време – общо 18 години.

„ Просто се надявам тази история да помогне на другите. Едва ли съм единственият “, сподели той.

Засега обаче Уилсън към момента заплаща сметката на съседа си - която PG&E сподели, че може да бъде изменена единствено в идващия цикъл на фактуриране.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР