Той се опасява, че зимата ще даде възможност на руснаците

...
Той се опасява, че зимата ще даде възможност на руснаците
Коментари Харесай

САЩ дават на Украйна оръжие за още 2,5 млрд. долара, Зеленски настоява за танкове

Той се притеснява, че зимата ще даде опция на руснаците да се прегрупират и да подхващат нова масирана офанзива

Съединени американски щати оповестиха нов пакет военна помощ за Украйна на стойност от близо 2,5 милиарда $, включващо стотици бронирани машини и поддръжка за украинската противовъздушна защита, оповестява американското министерство на защитата, представено от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Новата помощ включва 59 бойни машини на пехотата " Брадли " и 90 бронирани машини " Страйкър ", се споделя в известието.

В пакета помощи са включени също спомагателни муниции за ракетните системи " Химарс ", 8 системи за противовъздушна защита " Авенджър ", десетки хиляди артилерийски снаряди и към 2000 бронебойни ракети, осведоми министерството на защитата.

Съединени американски щати са дали до момента общо 27,4 милиарда $ помощи на Украйна в региона на сигурността, откогато Русия нахлу в страната през февруари предходната година, напомня Ройтерс.

Президентът Володимир Зеленски се притеснява, че зимата ще даде опция на руснаците да се прегрупират и да подхващат нова масирана офанзива, оповестява Нова телевизия. По думите му - украинците би трябвало да се отбраняват против хилядите съветски танкове.

Междувременно полският министър председател Матеуш Моравецки разгласи, че не е оптимист за това, че Германия ще изпрати танкове на Украйна.

Берлин създава машините „ Леопард 2 ”, които са посочени за най-хубавите, които Западът има. Киев още веднъж прикани да ги получи, с цел да води война равностойно с съветските танкове. „ Леопард 2 ” е на въоръжение в редица НАТО-вски страни. Полша и Финландия към този момент показаха предпочитание да изпратят своите на Киев, само че това не може да стане без позволението на Германия

Междувременно военният анализатор Юрий Подоляка, който е роден в украинския град Суми, само че симпатизира на съветските окупатори, разяснява в Телеграм, че бойците от ЧВК „ Вагнер “ са завладяли през вчерашния ден значимият опорен пункт Клещеевка (б.а. югозападно от Бахмут). 

Почти цяла бригада на Въоръжените сили на Украйна е била разгромена. Руснаците нападат и Параскеевка (б.а. северно от Бахмут). Според Подоляка, задачата им е да завладяват и Ивановское, с цел да лишат бранителите на града да се доставят с муниции и други артикули. 

Украинската осведомителна организация УНiАН пък заяви, за загадка аудиенция на шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс в Киев. През предходната седмица той се е срещнал с Володимир Зеленски и с представители на украинското разузнаване. 

Според  The ​​Washington Post Бърнс е отишъл в Украйна, с цел да осведоми Зеленски за упованията си за военните проекти на Русия през идващите седмици и месеци.

Източници, поискали анонимност, споделиха пред кореспонденти, че по време на срещата Зеленски и висши чиновници на разузнаването са били обезпокоени за това дали Украйна ще продължи да получава военна помощ от Съединени американски щати и Запада, откакто републиканците завоюваха превъзходство в Камарата на представителите.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР