Той се намира на втори перон на Централната жп гара

...
Той се намира на втори перон на Централната жп гара
Коментари Харесай

Втори подкрепителен пункт на БЧК бе разкрит в Русе

Той се намира на втори перон на Централната жп гара в крайдунавския град и работи всеки ден от 13.30 до 15.00 часа, в това число събота и неделя. Часовият диапазон е определен, тъй като тъкмо по това време идва влакът от Букурещ, в който пътуват доста хора, бягащи от спора в Украйна. Желаещите да пътуват в посока София незабавно могат да се качат на композицията, която по разписание отпътува в 14.10 часа. На пункта дежурят главно доброволци, като по-рано денем той бе посетен от регионалния шеф Анатоли Станев, който беседва с хората на място. Само през днешния ден близо 100 украинци са пристигнали от Букурещ, като множеството от тях са отпътували за столицата. Други избират да пътуват към Варна, а дребна част остават за ден-два в Русе.

Пунктът бе оголен на осми март и от този момент до момента с пакетирани закуски и топли питиета са подкрепени към 200 души.

Областният шеф Анатоли Станев е в непрекъснат контакт с всички локални и държавни структури, имащи отношение по въпроса с мигрантите. Анализ на обстановката сочи, че все още няма засилен мигрантски напън по границата ни с Румъния. По последни данни за миналото денонощие през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ са минали към 2100 души, идващи от Украйна, а през цялата българо-румънска граница близо 4000, което е с 1000 по-малко по отношение на предходните 24 часа. От 24 февруари през граничния пункт при Русе са влезнали близо 26 000 души, идващи от Украйна.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР