Той се е консумирал с ориз и бульон даши като

...
Той се е консумирал с ориз и бульон даши като
Коментари Харесай

Черният пипер мори бактериите, успокоява нервите и гони насекомите

Той се е консумирал с ориз и бульон даши като средство против горещините в японската ера Едо, оповестява „ Яху Нюз “.

Черният пипер е една от четирите съществени подправки в света. Той е бил доста издирван като фалшификация и лечебно растение, а в Европа се е употребявал като валута.

Ползи от черния пипер

Антимикробно и антисептично деяние

На първо място, антибактериалните и антисептичните свойства са добре позната характерност на черния пипер! Той се употребява за опазване на месото за дълго време, с цел да не се скапва. Действието на този резултат се следи и в организма, където се счита, че пиперът изхвърля бактериите.

Кръвообращение и понижаване на тежестта

Веществото пиперин, съдържащо се в пипера, уголемява кръвоносните съдове и усъвършенства притока на кръв. Смята се, че то е дейно за облекчение на втрисането и сковаността.

Пиперинът подтиква нервната система, която от своя страна освобождава адреналин и задейства липолитичните ензими (ензими на панкреаса, нужни за храносмилането и усвояването на мазнините). Повишава апетита и усъвършенства храносмилателната функционалност.

Ароматната съставна част и лютивината подтикват перисталтиката на стомашно-чревния тракт, което спомага за увеличение на апетита и възстановяване на храносмилателната функционалност.

Релаксиращ резултат

Ароматната съставна част на пипера отпуска нервите, облекчава гнева и тревогата. Пиперинът покачва равнището на хормоните, подобряващи настроението (серотонин и ендорфини).

Отблъскващи насекомите свойства

Много вредители не харесват миризмата на пипер, по тази причина е добре да го държите и в дрешниците си, с цел да предотвратите проникването на инсекти в облеклата ви. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР