Той се държи като лидер на опозиционна политическа сила, която

...
Той се държи като лидер на опозиционна политическа сила, която
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: Радев е полупрезидент

Той се държи като водач на опозиционна политическа мощ, която е изгубила властта. Бих споделил, че той е полупрезидент. Това сподели съпредседателят на „ Демократична България ” Атанас Атанасов във връзка последната акция на Румен Радев да сезира през днешния ден Конституционния съд за измененията в Конституцията, гласувани в 49-ия парламент преди Коледа.

Атанасов разгласи, че няма да се кандидатира за член на Конституционния съд, а ще остане в Народното събрание.

Според него би трябвало да се направи взаимна оценка на цялото държавно управление и на министрите по настрана, с цел да може ротацията през март да се направи безболезнено и безпроблемно.

По думите му в тази оценка би трябвало да се включат фактическите участници в ръководството – ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, както и подкрепящите ги Движение за права и свободи.

Защо загатвам Движение за права и свободи? Техните водачи гласоподаваха за държавното управление и поддържат огромна част от политиките, които то организира. Освен това след ротацията предстоят голям брой кадрови промени в регулаторни и други органи, които се избират от Народно събрание и има условие за болшинство от 2/3, добави Атанасов.

Той регистрира като приоритет за годината и приемането ни в еврозоната.

Съпредседателят на ПП-ДБ разяснява, че в последния интервал на ръководство няма корупционни кавги. Това беше една от задачите ни, когато създадохме актуалното болшинство, което да излъчи държавно управление, съобщи Атанасов.

Той сподели още, че управлението на Министерство на вътрешните работи си прави работата и е постигнало триумфи по тематиката за приемането ни в Шенген.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР