Той също така каза, че споразумението ще улесни бързото одобрение

...
Той също така каза, че споразумението ще улесни бързото одобрение
Коментари Харесай

Шри Ланка казва, че е постигнала сделка с кредиторите за преструктуриране на дълга, за да освободи пътя за средства от МВФ

Той също по този начин сподели, че съглашението ще улесни бързото утвърждение от Изпълнителния съвет на МВФ на прегледа на програмата на Шри Ланка, подкрепяна от МВФ, което разрешава да бъде изплатен идващият транш от финансирането на МВФ от към 334 милиона $. През септември МВФ съобщи, че стопанската система на Шри Ланка се възвръща, само че би трябвало да усъвършенства данъчната си администрация, да отстрани освобождаванията и да се оправи с укриването на налози.

Шри Ланка разгласи банкрут през април 2022 година с задължения от над 83 милиарда $ — повече от половината на задгранични кредитори.

Икономиката му беше потопена в рецесия, със сериозен дефицит на храна, гориво и други артикули от първа нужда. Резки публични митинги доведоха до свалянето на тогавашния президент Готабая Раджапакса. МВФ се съгласи през март на избавителен пакет от 2,9 милиарда $, като пусна първото заплащане малко по-късно.

Шри Ланка имаше потребност от финансови гаранции от своите двустранни кредитори, с цел да пол...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР