Той разясни, че модернизацията на военната техника е продължителен процес,

...
Той разясни, че модернизацията на военната техника е продължителен процес,
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Модернизацията на танк Т-72 е много успешна

Той обясни, че модернизацията на военната техника е нескончаем развой, който изисква възстановяване на оръжейните системи, с цел да дават отговор на актуалните условия при водене на бойни дейности.

 

„ Очаквам в най-скоро време да получим нужната комуникационно-информационна инсталация, с цел да приключим с контракта за рационализация на танк Т-72 до края на април 2023 година и да помислим за идващ стадий в модернизацията на тежката бойна техника на Сухопътните войски “, сподели министърът на защитата. 

 

Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов обърна особено внимание върху процеса по образование и подготовка на персоналния състав, който ще употребява осъвременената техника.

 

Брифинг за запознаване с дейностите, осъществени при модернизацията на танкове Т-72, както и за добитите нови качества, изнесе заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден военачалник Николай Караиванов. Представени бяха системите, инсталирани при модернизацията на машините. Сред тях са системата за ръководство на бойните дейности (BMS), система за ранно предизвестие при облъчване, система за повишение на автономността, система за наблюдаване и ръководство на танка от механик-водача. Дейностите са осъществени в цех „ ТЕРЕМ ХАН КРУМ “ – Търговище. Министър Стоянов зададе няколко въпроса по плана и се поинтересува особено от усъвършенстваните защитни системи на танк Т-72.

 

Сред добитите качества вследствие на модернизацията са усъвършенстваната бойна успеваемост и нарасналата успеваемост на системата за командване, както и на отбраната. Обслужването и ремонтът на осъвременените машини ще се прави от Сухопътните войски, а ремонтът на елементи и устройства ще става в ремонтни бази в страната. Модернизацията на техниката способства за реализиране на оперативна съгласуемост с армиите на НАТО.

 

Общо 44 машини ще бъдат осъвременени, от които 40 са за Сухопътните войски и 4 за Националния боен университет „ Васил Левски “.

 

На полигон „ Ново село “ военнослужещи от Центъра за подготовка на експерти в Сливен извършиха стрелби с танковото оръдие от място и в придвижване на друга отдалеченост и с разнообразни боеприпаси; пукотевица със сдвоена картечница от място и от придвижване по неподвижна и движеща се цел. Демонстрирани бяха опциите на термовизионна камера за разкриване, водене на наблюдаване и огън по задачите нощно време и при неприятна видимост, както и други усъвършенствания. В динамичния показ задания извърши и аероплан Су-25 от авиобазата в Безмер

 

Министърът на защитата Димитър Стоянов, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов поздравиха танковите екипажи от Центъра за подготовка на експерти, взели участие в сподели на качества.

 

На демонстрацията на бойни качества на танк Т-72 участваха още заместник-началникът на защитата Димитър Илиев, командирът на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов, началникът на Националния боен университет бригаден военачалник Иван Маламов, шефове на дирекции, представители на фирмите-изпълнители на плана и други посетители.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР