Той разказа повече за процеса по на международната разследваща общност

...
Той разказа повече за процеса по на международната разследваща общност
Коментари Харесай

Петко Петков: Мейлите за Турски поток споменават директно Темен...

Той описа повече за процеса по на интернационалната проверяваща общественост InformNapalm. Разкритията се базират на онлайн преписка на Евгений Зобнин - асистент на заместник-председателя на съветския парламент Александър Бабаков и касаят газопреносната инфраструктура от турско-българската до българо-сръбската граница " Турски поток ".

" В самите имейли нямаше изключително написано като текст, само че ставаше ясно сред кого е кореспонденцията. В самите имейли има прикачени криптирани файлове и тук е функционалността на българските " елфи ", които, чрез разнообразни механически начини, хванаха избрани патърни (бел.ред., в превод от британски ез. " схеми ", " модели " ) ", изясни Петков.

 
Експертът добави, че откакто " елфите " са достъпили самото наличие, са попаднали на изненада.

" Първата порция, която видяхме преди няколко дни, са серия от документи, които. Много детайлно, с образни графики, са показани всъщност очакванията на съветската страна и осъществяването, по отношение на упованията им на " Турски поток ". Детайлно са изписани физически лица, съответни цени, периоди, всичко това, което дълго време беше крито от българската общност ", съобщи специалистът.

Докато от онлайн общността са изследвали тези документи на инцидентен принцип, в един от огромните масиви са видели е-мейл, който е бил разказан като " roadmap " (бел.ред. в превод от британски ез. " пътна карта " ).

 

" При отварянето му видяхме търсената от всички от 2017 година пътна карта на " Турски поток ", сподели Петков.

По думите му, в изясняване на информацията от е-мейла на помощника на Бабаков, са взели участие и редица проверяващи публицисти, с чиято помощ " елфите " са съставили последователност на събитията към " Турски поток ", която ще бъде показана на обществото до дни.

 

Петков означи, че забавен детайл, видян от кибер специалистите, е един имейл, съдържащ точки, които " трябвало да бъдат разисквани ".

" 13-а точка гласи, че българското държавно управление е готово за своя сметка да направи въпросната тръба. Датата е септември, 2016 година, тогава към този момент е било ясно какво ще се случи и всичко останало е замазване на очите на хората. Директно се загатва Теменужка Петкова и премиера (тогава - бел. ред.) на България Бойко Борисов. Коментират се и доближени до Румен Радев предприемачи, които българската страна се пробва да разпознава, с цел да се колаборира с тях по частта към сръбската граница ", сподели още Петков.

По думите му от кореспонденцията излиза наяве още, че преди да се гласоподава въпросната пътна карта от българския парламент, е упоменат човек, определян като " основен фактор в Българска социалистическа партия ".

 

" Бойко Борисов се е обадил на руснаците и ги е помолил да окажат въздействие в Българска социалистическа партия и да бъде натиснат този човек. Събитията, които следват, е че Корнелия Нинова посещава Русия и след нейното връщане, гласуването минава на 100% с гласовете на Българска социалистическа партия. Не ни е ясно още кой е този човек ", каза Петков.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР