Той продължава да печели доверието на хората с консервативните си

...
Той продължава да печели доверието на хората с консервативните си
Коментари Харесай

Рон ДеСантис се очертава да е новият кандидат за президент на САЩ от Републиканците

Той продължава да печели доверието на хората с консервативните си политики и обран изказ

Провелите се междинни избори в Съединени американски щати разкриха забавна картина – някогашният президент Донлад Тръмп губи позиции в Републиканската партия и като цяло в доверието на хората към него, и наподобява напълно скоро той може да бъде „ заменен ”. Човекът, който следва да разберем дали ще се кандидатира за държавен глава след 2 години е актуалният и избран отново преди малко за втори мандат губернатор на Флорида – Рон ДеСантис, който още от в този момент към този момент е апетитен за новия „ водач ” на GOP. (Grand Old Party, Републиканската партия)

Името на ДеСантис закупи необятна известност още в разгара на коронавирус пандемията, когато губернаторът на Флорида отхвърли да се съобрази с „ рекомендациите ” на централното управление, да затвори щата си (локдаун) и да накара хората да носят маски наложително. Това му завоюва доста бонус точки в очите на консервативната партия, от която е повдигнат той. И освен в неговия щат Флорида, само че и на всички места в Съединени американски щати, че даже и по света. Всъщност всеки, който в миналото е бил срещу коронавирус ограниченията и срещу крайният ляв разказ с “woke ” придвижването, с Black Lives Matter и трансджендърските налагани хрумвания, би следвало да е осведомен с името на ДеСантис.



След локалните избори в този момент той влиза още повече в светлината на прожекторите, до момента в който Тръмп, който изрично ще разгласи кандидатурата си за президент на 15 ноември – най-малко по този начин се приказва, макар че съответните му думи бяха, че следва да каже „ доста, доста значима вест ” – се чака да загуби позиции. Основната причина за това е, че до момента в който Тръмп приказва необуздано и на цената на всичко, то ДеСантис е доста по-обран в изявленията си, а доверието към него, като персона и общественик, може да се похвали с растеж.



Нещо повече – за Демократичната партия, която поддържа Джо Байдън на предишния президентски избор, наподобява се „ опасяват ” доста повече от кандидатура на ДеСантис за държавен глава, в сравнение с от Тръмп, който в последните 2 години загуби насъбраната инерция.

Точно поради това мнозина изрекоха и една странна на пръв взор, само че пък много разумна догадка – че скалъпената акция в дома на Тръмп „ Мар а Лаго ” в края на лятото, е била проведена точно от Демократите, а задачата ѝ е била не да омерзят Тръмп, а да създадат по този начин, че в очите на консервативните гласоподаватели той да наподобява като жертва. По този метод, съгласно хипотезата, евентуалната акция на ДеСантис за президентския пост ще страда, защото се провежда измислена сред двамата конкуренция. Защото съгласно ръководещите в този момент демократи, Тръмп може да се управлява доста по-лесно от ДеСантис, който, казано на американски е „ A wild card ” – непредсказуем.



Още за това, че ДеСантис може да се кандидатира за президент през 2024 година приказва и странното държание на Тръмп към възможния си " съперник ". В изявление през днешния ден някогашният държавен глава съобщи, че мисли, "... че той би направил неточност, в случай че се пусне в конкуренцията след 2 години ". " Ще кажа за него доста неща, които няма да са доста ласкави. Знам за него повече от всеки различен ", сподели още Тръмп. Това докара мнозина да счетат, че сред двамата към този момент има търкания, които са разследване на евентуалния факт, че ще се конкурират за номинацията на Републиканците.

При всички случаи събитията, на които в този момент ставаме очевидци в Съединени американски щати, са единствено началото на един развой, който ще продължи с години. Едно значително болшинство от към момента рационално мислещи хора и политици в страната, към този момент са уверени, че пътят, по който вървят Щатите в този момент, ще докара до нещо, което някои биха нарекли социализъм. И това е видно от политиките, прокарвани от кабинета на Байдън и подкрепяни от до момента властващите в Конгреса демократи. Сега това се трансформира.

Макар да не станахме очевидци на предстоящата „ алена вълна ”, успеха на Републиканците най-малко в долната камара на Конгреса, ще разреши да бъде комплициран завършек на тази машина, която до момента работеше толкоз добре смазана в лява посока. Така, най-малко в идващите две години, идеологията на либералите ще бъде възспирана ненапълно и ще си проправя път по-трудно.

Предстои да стане ясно и какви ще са резултатите за горната камара – Сената. По незнайни за момента аргументи някои от щатите към момента не са посочили резултатите от изборите, провели се през вчерашния ден и за момента общо 4 сенаторски места „ висят ”. Вероятно до на следващия ден ще е ясно какъв ще е резултатът. Но в случай че и в Сената Републиканската партия господства, това ще е голям удар за Демократите и за Байдън и необикновен трамплин за Рон ДеСантис за идващите 2 години, които остават до постоянните президентски избори през 2024 година

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР