Той призова помощта за Украйна да не спира Американският министър

...
Той призова помощта за Украйна да не спира Американският министър
Коментари Харесай

Лойд Остин с първа поява след лечението и претърпяната операция

Той прикани помощта за Украйна да не стопира

Американският министър на защитата Лойд Остин се появи за първи път по видеконферентна връзка след лекуването в болничното заведение и претърпяната интервенция. Той направи встъпително слово в границите на интернационалната група за поддръжка на Украйна, на която Съединени американски щати ще бъде хазаин. Групата е основана през април 2022 година

Докато чакат Конгресът да одобри бюджета и вероятно да утвърди повече пари за борбата на Украйна, Вашингтон ще търси съдружници, които да продължат да запълват дефицита.

„ Призовавам тази група да постави старания, с цел да обезпечи на Украйна още жизненоважни наземни системи за противовъздушна защита и прехващачи “, сподели Остин в уводните си думи, излъчени от вкъщи му, където към момента се възвръща след интервенция от рак на простатата. 70-годишният Остин наподобява леко измършавял, разяснява АП.

В Брюксел генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг разгласи нов взаимен контракт на стойност 1,2 милиарда $ за закупуване на повече от 222 000 155-милиметрови снаряда. Тези боеприпаси са едни от най-използваните муниции в този спор, а договорът ще бъде употребен за попълване арсеналите на съдружниците, които са изпратили личните си запаси към Киев.

На 27 декември Пентагонът разгласи последната си помощ за Украйна в региона на сигурността - пакет на стойност 250 млн. $, който включваше 155-милиметрови снаряди, зенитни ракети " Стингър " и други артикули с висока степен на търсене, взети от съществуващите ресурси на Съединени американски щати, напомня АП. Съединени американски щати са дали на Украйна повече от 44,2 милиарда $ под формата на помощ за сигурността на страната, откогато Русия нахлу през февруари 2022 година


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР