Той призна, че донякъде симпатизира на действията на Има такъв

...
Той призна, че донякъде симпатизира на действията на Има такъв
Коментари Харесай

Слави Василев: Есента ще имаме нови избори. Избирателят няма да прости на ИТН

Той призна, че ненапълно симпатизира на дейностите на " ИТН ":

" Но те натрупаха доста негативи на собствен тил. Избирателят няма да им елементарни неуспеха на тази коалиция, колкото и гласоподавателят да не я харесва. Ако съдим по социологията Политическа партия към този момент не е първа политическа мощ, някъде зад ГЕРБ са. Тези 6 месеца на ръководство на Кирил Петков заличиха 10-годишния спомен от Бойко Борисов и още веднъж той е първа мощ.... Правителството на Политическа партия ще падне, тъй като не може да реализира нужното водачество, а не тъй като Има Такъв Народ е прокси на Кремъл, на Путин или на Пеевски ".

Политологът акцентира, че в българската политика липсва водачество:

" Нито една партия не може да пробие, в случай че няма водач, а Слави Трифонов се е скрил откъм гърба, стои в мрачен декор. Да си политически водач значи да бъдеш наличен. Да можеш да приказваш, да имаш всекидневен контакт с хората. Борисов в това беше доста добър. Петков не владее задоволително добре материята и по тази причина няма да успее да задържи държавното управление ".

Според Слави Василев Стефан Янев не е задоволително деен, с цел да се нарежда като изявен водач:

" Янев не е по този начин деен, както е Костадин Костадинов (лидерът на " Възраждане " - б.р.). Стефан Янев изпуска контрола и това ще му се отрази. Той в този момент би трябвало да бъде всеки ден в медиите. Хората търсят идващия водач. Президентът Румен Радев явно не желае да се въвлече в тази парламентарна борба. В един миг ще опрем до неговата отговорност да образува длъжностен кабинет и той е нужен да стои в профил на онази политическа стихия, която ще дефинира състава на идващото Народно заседание. Стефан Янев е влезнал в нея, само че не виждам да е задоволително деен и да се бори ".

Василев счита, че рейтингът на президента е потърпевш поради това, че е " акуширал " появяването на Политическа партия.

" Партиите, които останаха в обединението, употребяват комфортния предлог, че в този момент не е време за нови избори.... Демократична България и Българска социалистическа партия не желаят да отиват на избори, тъй като вероятността да пострадат е огромна ", разяснява още политологът.

 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР