Той присъства на 70-годишнината от създаването на Бреговата радиостанция.Средствата, предвидени

...
Той присъства на 70-годишнината от създаването на Бреговата радиостанция.Средствата, предвидени
Коментари Харесай

Морска гара Варна ще бъде реконструирана

Той участва на 70-годишнината от основаването на Бреговата радиостанция.

Средствата, планувани за вложения в пристанищата, ще бъдат употребявани за ремонт на вълноломи, настилки на терминали, удълбочаване на водни сектори и подходни канали.

Ангел Забуртов, общоприет шеф на Държавно дружество " Пристанищна инфраструктура " разяснява: "Бюджетът е към 20 милиона, които влагаме в морски пристанища, разпределени в Бургас и Варна, по този начин и по речни пристанища Русе, Лом, Видин, надлежно съразмерно разпределени като вложения. "

През 2017 година е регистриран рекорден товарооборот. През речните и морските пристанища са обработени към 30 милиона тона товари.

"Това, което нормално съпоставяме, са контейнерите. Пак, в случай че ги съпоставяме с Констанца българските пристанища вършат някъде малко повече от 200 хиляди теута, което е единица за премерване на контейнери. Костанца прави към 600 хиляди. Да кажем три пъти повече. На фона на четири пъти по-голяма стопанска система, нещата са съпоставими. ", допълни Забуртов. 

Той сподели още, че Морска гара - Варна ще бъде реконструирана. Предстои оповестяването на социална поръчка за ремонт на вълнолома. Необходими са 8 милиона лв. за подсилване, замяна на тетраподите и насипване на камъни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР