Той припомни, че рекордът в България е 45,2 градуса и

...
Той припомни, че рекордът в България е 45,2 градуса и
Коментари Харесай

Горещата вълна се насочи към България!


Той напомни, че върхът в България е 45,2 градуса и е от предишния век (в Садово), а през юли най-топло е било на 5 юли 2000 година, когато в Пловдив мерят 45 градуса. Очакванията са юли месец да бъде с температури над откритите правила, като отклонението съгласно множеството международни метеоцентрали в нашия район ще бъде сред 1,5 и 2,5 градуса над нормите, което значи, че множеството дни на юли ще бъдат с температури, присъщи за летата през последните 15-20 години.

Във валежно отношение множеството сюжети клонят към естествени месечни количества, с по-голяма възможност за едва наднормени превалявания в централните елементи на страната. В сряда, 3 юли, над Тракия и по долината на Струма ще остане горещо с температури до 38-39 градуса, в останалата част на страната ще захладнее с 2-3 градуса. Ще има повече облаци и тук-там в Североизточна България и към планините за малко ще превали и прегърми.

В интервала от 4 до 8 юли атмосферата над страната ще бъде нестабилна и след слънчеви часове преди обед, след пладне ще има условия за къси превалявания и гръмотевици - на повече места в Западна и Централна България. Температурите ще бъдат близки до нормалните - оптималните най-често от 30 до 35 градуса.

Повишена възможност за нова гореща вълна има към и след 9-10 юли, само че тя няма да продължи повече от 2-3 дни, след което още веднъж ще имаме няколко дни с естествени температури и условия за краткотрайни следобедни валежи – от 12 до 15 юли. Очакванията са за по-стабилно време през втората половина на месеца, когато през множеството дни ще бъде слънчево, следобяд – горещо, с типично юлски температури, приближаващи и надхвърлящи 33-36 градуса.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР