Той предупреждава за между 25 mm и 50 mm дъжд

...
Той предупреждава за между 25 mm и 50 mm дъжд
Коментари Харесай

Времето в Обединеното кралство: Наводнения връхлитат части от Северна Ирландия – докато „злобната“ буря Сиаран наближава Обединеното кралство

Той предизвестява за сред 25 mm и 50 mm дъжд тук-там, а до 100 mm са вероятни и по високите места.

Кехлибарено предизвестие е второто най-високо равнище на паника, което демонстрира „ допустимо е бързо протичане или надълбоко наводняване, причиняващо заплаха за живота “, както и спиране на пътуването и подли условия на шофиране.

Жълти метеорологични предизвестия за дъжд също са издадени до 9 часа сутринта в сряда.

Проверете най-новата метеорологична прогноза там, където се намирате

Изображение: Жълти и кехлибарени метеорологични предизвестия за дъжд са в действие във вторник през Северна Ирландия

В понеделник имаше известия за наводнения в Нюри в Ко Даун, откакто каналът на града излезе от крайбрежията си, до момента в който в Дромантийн към 100 овце бяха избавени, откакто бяха блокирани в наводнено поле.

Среща Eireann - Ирландската национална метеорологична работа - споделя, че се чакат наводнения в Ълстър през цялата заран, преди да се изчистят постепенно на север.

От Министерството на инфраструктурата на Стормонт споделиха, че полицията предизвестява хората да не пътуват, до момента в който е в действие предизвестието за кехлибар.

В него се споделя: „ Тези предизвестия (Метеорологическа служба) следват извънредно мокър уикенд, при който към този момент има наводнения по доста пътища.

„ Продължителните влажни условия на наситена почва и с по-висока река равнища - това неизбежно ще докара до по-локализирани наводнения. Възможни са разстройства в трафика и хората са приканени да обмислят пътуванията си и да бъдат изключително деликатни, в случай че пътуването е належащо.

„ Може да се наложи затваряне на пътища или въвеждане на краткотрайни ограничавания. “

Изображение: Кола минава през наводнена зона на A26 отвън село Мойра в Северна Ирландия

Бурята Сиаран е на път да донесе мощни ветрове и проливни дъждове в южните елементи на Англия и Уелс – с планувани „ нестабилни “ условия огромна част от Обединеното кралство.

Жълтите метеорологични предизвестия за дъжд и вятър от Met Office са в действие всеки ден до четвъртък.

По южното крайбрежие на Англия са вероятни пориви от 80 благи в час, с 20 до 25 мм дъжд се чака в южните и западните региони, само че евентуално до 40 до 60 мм над по-високите терени, сподели метеорологичната работа.

Прогнозът предизвести, че към този момент засегнатите от наводненията региони след бурята Бабет може да се влошат. < /p> Изображение: жълти метеорологични предизвестия за дъжд и вятър от Met Office в сряда... Изображение: и в четвъртък

Метеорологът от Met Office Марко Петаня сподели: „ Имаме разнообразни предизвестия в действие в Обединеното кралство през последните няколко дни и има доста други, които се издават през идващите няколко дни.

„ Основният фокус през идващите ден или два е към източната част на Шотландия и североизточната Англия, където има жълто предизвестие за дъжд до 3 сутринта.

„ Там горе ще има непрекъснат дъжд и по-късно фокусът на мощните превалявания ще бъде в елементи от Южна и Югоизточна Англия и Южен Уелс, както и елементи от Северна Ирландия с някои мощни и неочаквани дъждове. "

Изображение: Вълни, разбиващи се покрай залива Уитли, на североизточното крайбрежие на Англия

Той сподели, че вторник се чака да бъде към момента разтревожен, само че по-тих, преди да се развият мощни ветрове и по-продължителни дъждове в нощта на сряда против четвъртък при идването на бурята Киаран.

„ В някои открити южни региони са вероятни пориви от 80 до 90 благи в час. Вероятно е много неприятна бурята. "

Прочетете още вести от Обединеното кралство:
Британец, заловен в капан в Газа, изпрати емотикони с тъжно лице от чиновник на FCO
Племенницата на кенийска жена, „ убита от английски боец ' приканва Кинг да работи
Полицията проверява чиновник поради „ расистки и подли “ известия в WhatsApp

Агенцията по околна среда е издала повече от 25 предизвестия за наводнения.

Кейт Маркс, дежурен управител за наводнения в Агенцията по околна среда, сподели: „ Призоваваме хората да останат в сигурност на брега и да не не помнят да бъдат извънредно деликатни по крайбрежните пътеки и алеи.

„ Наводненията на ниско ситуирани крайбрежни пътища също са е допустимо и хората би трябвало да заобикалят да карат през наводнения, защото единствено 30 см течаща вода е задоволителна, с цел да реалокира колата ви. "

Изображение: Бариерата на Темза ще бъде затворена за 209-ти път

Междувременно бариерата на Темза в Лондон ще ще бъде затворен от към 10:40 сутринта във вторник, защото се предвижда „ висок прилив “, „ комбиниран с високи речни потоци “.

Това ще бъде 209-ото затваряне на защитната система от наводнения, първото от този сезон на наводненията.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР