Трети профсъюз отхвърля предложението за заплащане, тъй като стачките на училищния помощен персонал в Шотландия се задават

...
Той предупреди, че членовете на 11 съвета ще напуснат по-късно
Коментари Харесай

Той предупреди, че членовете на 11 съвета ще напуснат по-късно този месец, освен ако през следващите седмици не се случи нещо „драматично“.

Това идва, след като профсъюзите Unison и GMB Scotland също отхвърлиха предложението от две части, за което COSLA каза, че ще осигури най-малко £1929 увеличение на годишната заплата на работниците до 1 януари 2024 г.

Помощен персонал в училище, включително чистачи , кетъринги, портиери и помощници в училище ще участват в координираните действия в продължение на три дни от вторник, 26 септември до четвъртък, 28 септември. тяхното предложение от мижавите 38 пенса на седмица за най-ниско платените общински служители.

„Представителите на местната власт на Unite с право отхвърлиха тази оферта.

Добър университетски гид: Сейнт Андрюс излиза начело, а Оксфорд е втори

"Борбата за по-добри работни места, заплащане и условия в местното управление продължава и, ако е необходимо, чрез стачни действия. Unite ще подкрепя своите членове докрай."

Профсъюзът призова първия министър Хумза Юсаф директно да се намеси в спора за заплатите.

Unison предупреди, че повече от три четвърти от училищата в Шотландия могат да бъдат затворени по време на стачните действия.

Той има мандати в 24 района на местните власти в Шотландия, докато членовете на GMB Scotland планират да напуснат в 10 общински района.

COSLA каза, че предложение би означавало, че най-ниско платените работници ще видят увеличение на заплащането си с 21% за период от две години. че лидерите на общините са стигнали до „абсолютните граници на това, което местната власт може да си позволи“.

Прочетете още:
Обявена стачка на нови машинисти
Координирани стачни действия срещу трима големи производители на автомобили< /p>

Коментирайки след като Unison и GMB Scotland отхвърлиха офертата в четвъртък, говорителят на COSLA Resource Кейти Хагман каза: „Днес съм двойно разочарована, първо от самото отхвърляне, но може би по-важното от факта, че не са взели ревизираното предложение към техните членове за разглеждане.“

Тя добави: „Трябва да се помни, че говорим за пакет от заплати на стойност над £440 милиона, специално насочен към долния край на нашата работна сила.

„Пакет за заплащане, който не само се сравнява добре с други сектори, но отчита натиска върху разходите за живот върху нашата работна сила и което би означавало, че най-нископлатените ще получат 21% увеличение на заплащането си за две години период.

„Както и да го отрежете, това е много силно предложение във финансовия климат, в който се намираме. Имаме задължението да гарантираме, че услугите са устойчиви в рамките на наличното финансиране за заплащане."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР