Той потвърди още веднъж, че по никакъв начин не са

...
Той потвърди още веднъж, че по никакъв начин не са
Коментари Харесай

Нов Тотален Обрат! Бойко Борисов Се Отърва От Един От Най-Ключовите Министри В Кабинета! Причината Ще Ви Изуми!

Той удостовери още един път, че по никакъв метод не са влияли на тази договорка тъй като нямало и по какъв начин.

" Дори бих споделил, че аз и държавното управление, което съм управлявал и преди и в този момент, не сме били в положителни връзки с ЧЕЗ. Нека да ви припомня по какъв начин подадохме оставка първия път, когато ЧЕЗ забави съзнателно фактурите и внезапно на хората се струпаха високите сметки. Сделка, извършена сред частни компании в Чехия, ние няма по какъв начин по никакъв метод, нито да направляваме, нито да й попречим. Имаме институции - КЕВР, Комисия за защита на конкуренцията, КФН, ДАНС, в случай че би трябвало да се ревизира генезис, пари и всичко останало. Така, че в този момент като пристигна тук договорката, институциите ще си свършат работата ", сподели Борисов.

Ние години наред сме се борили да имаме самостоятелни регулатори и нито енергийният министър, нито аз, нито който и да било, може да повлияе на сходна договорка, безапелационен бе министър председателят.

" Утре някой може да каже, за какво не изкупихме на Нефтохим-Бургас акциите. Ние сме от дълго време пазарна стопанска система и сме приели, че частният бизнес е този, който по-добре ръководи активите. Така работи и целият Западен свят ", разяснява Борисов.

" Така, че с цел да не дам никаква опция да се въздейства върху репутацията на държавното управление, на мен, на госпожа Петкова, смятам, че тя е почтен човек, само че няма по какъв начин да си махнеш 20-годишно другарство. За това почтенното, вярното е, и аз я посъветвах, да отиде в Народното събрание и да си подава оставката. Като се върна ще се срещна с съдружните сътрудници, ще предам това, което мисля и ще вземем дружно решение, по-късно кой да я замести ".

На въпрос тази тематика била ли е в диалозите с чешкия министър председател, Борисов отговори: " Сутринта ме попита. Той безусловно ме уведоми, че има подписана такава договорка ", сподели Борисов.

И също така, да припомня, че сега текат тежки арбитражни каузи и с Енергопро, и с EVN, и с ЧЕЗ. Така че да се забърква страната, че има въздействие върху някой... Ние за стотици милиони се съдим с трите сдружения, сподели Борисов.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР