Той посочи, че Одеса е била обстреляна със седем ракети

...
Той посочи, че Одеса е била обстреляна със седем ракети
Коментари Харесай

Войната в Украйна, ден 145: Отново ракетни удари по Одеска област

Той уточни, че Одеса е била обстреляна със седем ракети " Калибър " от региона на Черно море. Една от тях е била свалена от украинското Противовъздушна отбрана.

В резултат на " ударите " две къщи са опожарени, а други две са унищожени. Прозорците на доста други са били изпочупени. Пострадал е и локален културен дом.

Припомняме, че вечерта на 18 юли в града и района се разгласи въздушна паника. Местните поданици оповестяват, че противовъздушната защита е дала отговор на нападението.

Сутринта на 16 юли съветските войски нанесохаа ракетен удар по Одеса благодарение на стратегически самолети Ту-95 в посока Ставропол. Горя и склад.

Руските сили организираха поредност от наземни офанзиви източно от Сиверск и южно от Бахмут. Руските сили активизираха напъните си за нахлуване към Авдийвка и организираха лимитирани сухопътни офанзиви по фронтовата линия Донецк - Авдийвка.

Вероятното изпитание на съветския президент Владимир Путин да стовари тежестта на поддържащите интервенции в Украйна върху етническите малцинства, с цел да избегне провеждането на обща готовност измежду руснаците, може да провокира опозиция в етническите анклави в Русия. Това се споделя в дневния преглед на обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

Руският телеграм канал " Рибар " разгласява репортаж за придвижването " Нова Тува " - антивоенна организация, формирана от деятели от анклава на тувинското етническо малцинство.

Тя упрекна Москва в потреблението на украинските военнопленници за политически цели

" Рибар " упреква придвижването " Нова Тува " в разпространяване на антивоенна агитация и подстрекателство към етнически раздори в Руската федерация. Този отчет заслужава внимание в подтекста на неотдавнашното повишаване на образуването на доброволчески батальони на районно равнище в Русия, доста от които попадат в разнообразни етнически граници.

Предишни репортажи за антивоенната група " Свободна Бурятия " извеждат на напред във времето риска, че очевидното предпочитание на Путин на този стадий главната тежест на войната да бъде понесена от неруснаци, може да сътвори вътрешно напрежение в тези райони.

ISW и по-рано означи неетнически съветски батальони, които се борят в Украйна и които включват войски от Чечения, Южна Осетия, Тува, Татарстан, Башкортостан, Чувашия и други

Срещата на съветското министерство на защитата с управлението на Източната формация на силите в Украйна подсказва, че на този стадий от акцията Кремъл няма да се концентрира върху завладяването на Славянск, а ще даде приоритет на опитите за завладяване на Сиверск и Бахмут.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР