Той посочи, че не е обсъждан вариант да бъде сменена

...
Той посочи, че не е обсъждан вариант да бъде сменена
Коментари Харесай

Денков: Не съм прекъсвал диалога с Мария Габриел и днес разговаряхме

Той уточни, че не е обсъждан вид да бъде заменена ротацията и Мария Габриел да е министър председател в първите девет месеца.

" Има причина да желаеме ПП-ДБ да вземе първия ротационен премиерски мандат. Тя е обвързвана с това, че идващите месеци предстоят да бъдат признати значими закони. Видяхме какво стана в Наказателно-процесуален кодекс, който беше импортиран от Министерския съвет и в парламентарната правна комисия беше сакат. Казахме, че това не може да стане по този начин, а по-късно в пленарна зала беше възобновена истинската версия, която трансформира разпоредбите ", обясни акад. Денков.

По думите му, Мария Габриел го попитала по какъв начин ще се ръководи и по какъв начин ще се сменят фрагменти, а той бил изцяло склонен с нея.

" След това изявление, което възпали малко духовете, във връзка с промяната на фрагменти, аз незабавно се обадих и споделих, че аз съм на другия завършек на спектъра - че всичко би трябвало да се прави умерено ", изясни Николай Денков.

Той коментира още, че част от специалистите в проектокабинета " Денков " са посочени от Демократична България, които стояли настрана, с цел да не се " придава политически нюанс ". По думите му обаче основно е определените да са специалисти.

" Правителство би трябвало да има, доколкото разбирам, по-голямата част от ГЕРБ счита по този начин ", заключи Николай Денков.

По негови думи, от " Продължаваме промяната " желали да оказват помощ на Мария Габриел и ГЕРБ да не са в обстановка " всичко завърши " при връщането на несбъднат първия мандат, въпреки и да имало такива препоръки. Искали да дадат знак, че има вяра за втория мандат. 

" Първият вероятен интервал беше вечерта, с цел да може на другия ден да имаме извънредно решение ", изясни ученият за какво Националният съвет на партията е бил толкоз късно вечерта.

Според Николай Денков темата за промени в службите е била интерпретирана по изцяло преломен метод. " Смисълът на това, което се споделя и то следва от закона. Смисълът на това законово условие е ръководителите на служби да имат достъп до квалифицирана и секретна информация, която се дава от непознатите служби ", изясни той.

Денков уточни, че това е общоприета процедура, която постоянно се е правила и отново ще се прави, и значи, че номинираният за позицията, с цел да може да си свърши работата, би трябвало да има достъп до съответните равнища на секретност в партньорските служби.

По думите на претендента за министър председател на ПП-ДБ в службите има проблеми, които си стоят. А като образец акад. Денков уточни, че предлагането за промяна на шефовете на служби и одобряването им, би трябвало да става в разделяне на управляващите.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР