Той подчерта, че не подкрепя пушачите, а е точно за

...
Той подчерта, че не подкрепя пушачите, а е точно за
Коментари Харесай

Валери Симеонов Е Железен В Позицията Си: Връщането На Стария Режим Е В Полза На Непушачите!

Той акцентира, че не поддържа пушачите, а е тъкмо " за " ограничението на въздействието на тютюневия пушек върху хората, които са непушачи.

„ С въвеждането на измененията, които предлага НФСБ, ще се реализира тъкмо този резултат. Тогава ще има пространства за пушачи с доста по-добра вентилация, както беше остарялата норма “, сподели Симеонов тази заран по телевизия BG on Air

„ Никога не съм пушил, доста ме нервира тютюневият пушек. Постоянно и всеки ден имате кореспонденти в Народното събрание, незабавно ще ви заредят с доста фрагменти и това ще бъде позор и срам за българския парламент, за българската законодателна система, за това, че не се съблюдават разпоредбите в България.

Предлагането на Закона за здравето, който лимитира тютюнопушенето в закрити пространства, на практика не се съблюдава, всички го знаят, в това число и тези, които би трябвало да упражняват надзор. Пуши се и в правосъдната система и постройките – прокуратура, съд и така нататък Става въпрос за едно скандално, огромно двуличие, лицемерие. Това не може да продължава. Когато една законодателна мярка е лишена от смисъл, тя няма по какъв начин да просъществува “, разяснява още вицепремиерът.

По думите му същото е ситуацията и в цяла Европа.

„ Европа се трансформира в страната на найлоновите аквариуми. Дразнят ме наглите пушачи, като цяло, множеството от тях като предписание са много по-нагли хора. Не знам това самочувствие от кое място го взимат, само че палят цигара без да желаят позволение. Това нещо не може да продължава. В Гърция се пуши на всички места. Имал съм случаи, при които влизам в заведение и с мен има пушачи, главно дами, и се обръщам към притежателя, който още от вратата ни посреща, заведението беше празно, и го запитвам пуши ли се тук и той ми отговори: „ Да, пуши се “. Казвам му: „ Добре, нали сте член на Европейски Съюз и има възбрана за тютюнопушенето “.
Той ми дава отговор: „ Да, има възбрана “, обърна се и остави пепелник на масата “, описа вицепремиерът.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР