Той партнира на Джина Роуландс във филма Мини и Московиц

...
Той партнира на Джина Роуландс във филма Мини и Московиц
Коментари Харесай

Заобиколен От Семейството И Издъхна Легендарен Актьор

Той партнира на Джина Роуландс във кино лентата " Мини и Московиц " на Джон Касавитис и е в облика на лекаря на персонажа на Джийн Хекман в " Кланът Тененбаум " на Уес Андерсън. Сиймор Касъл е роден в Детройт и като дете постоянно пътува с майка си, която е актриса в бурлески. По-късно се открива в Ню Йорк, където стартира актьорската си кариера, траяла 60 години и обвързвана с присъединяване му в над 100 кино лентата. Там среща Джон Касавитис. Това поставя началото на дългогодишното им другарство.

През 1959 година отпътува за Лос Анджелис, където живее в къщата за посетители на Касавитис и Роуландс. Сиймор Касъл дебютира като артист във кино лентата " Сенки " (1958) на Касавитис. Снимал се е също във филмите му " Лица ", " Убийството на китайския букмейкър ", " Любовни потоци ".



Работата му с Касавитис притегля вниманието на други режисьори и Касъл взе участие в " Конвой " на Сам Пекинпа и " Последният магнат " на Елия Казан. Снимал се е също в лентите " Дик Трейси ", " Белият зъб ", " Неприлично предложение ", " Меден месец във Вегас ". Известен е също с това, че измисля псевдонима Слаш на китариста на " Гънс ен роузис " Сол Хъдсън, който като дете бил другар с неговия наследник. По-късно се снима във филми на Уес Андерсън, измежду които " Колежът Ръшмор " и " Морски живот със Стив Зису ". Андерсън съобщи през 2009 година, че Касъл е измежду обичаните му артисти и че първо го срещнал като негов почитател. " За мен е сбъдната фантазия да стана артист ", довери Касъл пред в. " Лос Анджелис таймс " същата година.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР