Той отрече страната ни да се меси във вътрешните дела

...
Той отрече страната ни да се меси във вътрешните дела
Коментари Харесай

Външният министър отговори на Пендаровски: Македонските българи трябва да получат най-накрая равноправие


Той отхвърли страната ни да се меси във вътрешните каузи на РСМ

Министърът на външните работи Николай Милков съобщи, че България няма да одобри никакви формулировки, които да отреждат на македонските българи статут,   друг от този на останалите конституционно приети елементи от нации в Република Северна Македония. Милков отговори на президента Стево Пендаровски, който назова „ скандално “ настояването България да бъде част от процеса на конституционните промени:

„ Да се избегнат сюжети, при които подходи и съответни решения се съгласуват зад тила на Българсия със страни-членки. Така че след това върху нас да бъде оказван напън или да бъдем поставяни пред свършени обстоятелства “, съобщи Милков.

Той акцентира, че не става въпрос за интервенция на България във вътрешните процеси в прилежащата ни страна.

„ Ние в последна сметка първи я признахме като самостоятелна страна. Става дума за основаване на атмосфера на доверие посредством една градивна връзка, в случай че се реши, че такава е допустима. Но по наша преценка това е извънредно закъсняло и извънредно належащо - тъй че да вървим към едни пълноценни добросъседски връзки.

Македонските българи би трябвало да получат най-сетне пълноправие във всяко едно отношение както в границите на конституцията, по този начин и по-късно, след конституционните промени в границите на законите “.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР