Той открай време се е запътил към изхода и с

...
Той открай време се е запътил към изхода и с
Коментари Харесай

Гризман прави каквото може да напусне с лошо Атлети

Той от много време се е запътил към изхода и с минаването на дните обстоятелствата демонстрират все по-очевидно, че часовете на Антоан Гризман в Атлетико Мадрид са преброени. Тази неделя французинът бе основен воин в следващ епизод от отрицателната си поредност, въпреки този път случката да беше надалеч от футболния терен: качи в акаунта си в Инстаграм и след това смъкна с опрощение фотография, на която се виждаше превдварително решен в негър баскетболист от Харлем Глоубтротърс. Във Франция рецензиите се изляха върху него, а и в клуба не бяха по никакъв начин очаровани. Този клуб, който играчът желае да изостави допустимо най-скоро за наслада на болшинството хора там. А в случай че нещо не промени течащия сега сюжет, новият му адрес ще е Барселона.

В Атлети още веднъж се усещат омаловажени от своята суперзвезда. Когато „ Мундо Депортиво” разкри, че президентът на „ блаугранас” Джосеп Мария Бартомеу се е срещнал със фамилията на французина, не един от „ дюшекчиите” реагира недоумяващо. Това се задълбочи часове по-късно, когато Гийермо Амор – отговорник по Институционалните и спортни връзки на първия тим на Барса, разпали още повече огъня пред микрофоните на „ Мовистар”: „ Възможно е написаното да е истина, може да е имало някакво доближаване.” За кой ли път „ червено-белият” клуб бе засегнат обществено от един футболист, който в броящи се на пръстите на ръката случаи сподели този сезон отдадеността си към институцията, която му заплаща заплатата.



Отборът на Диего Симеоне набра скорост и неизменност, сложили го като първи преследвач на водача в Ла Лига Барселона. Дебатите обаче остават отворени поради слабия принос на Гризман и спада в раздаването му в тренировките и мачовете. Да се продаде в този момент или да се изчака до юни? Управата желае той да си събира багажа час по-скоро, но разсъдъкът диктува противоположното, в случай че няма подготвена задоволително класна промяна. При близкото завръщане на Диего Коща и Витоло в игра има положителни изгледи „ лос рохибланкос” да се сборят и за трите вероятни трофея този сезон, по тази причина изчакването наподобява точният ход. Макар да няма подозрение в незадоволителната отдаденост на французина, никой не слага под въпрос неговото качество.

ПОДНОВЯВАНЕТО НА ДОГОВОРА

Ръководителите на клуба си скубят косите, задето удължиха с усъвършенствани финансови условия контракта на нападателя, само че бяха ненапълно и принудени поради трансферното ембарго от ФИФА, което бе отиграно чудесно от Гризман. Задържането му коства на Атлети 18 млн. евро годишно и го направи най-скъпоплатения състезател в състава. Симеоне също смяташе за жизненоважно задържането му за първата част от сезона и се сбори крепко, с цел да получи своето. Днес обаче угризенията са повсеместни.



„ Признавам, че постъпих безразсъдно. Ако съм обидил някого, апелирам за извинение”, написа Гризман в акаунта си в Туитър след злощастната смешка с превъплъщението си в негър баскетболист. Но към този момент беше късно. Социалните мрежи пламнаха, пожарът бе неконтролируем и в Испания, и във Франция. Вярната и взискателна аудитория на Атлети към този момент не може да се сдържа и недоволството пораства стремглаво. Гневът се поуспокои в някои мачове, в които Гризман като че ли сподели остарялото си лице, само че той към този момент е на мушката и очевидно ще остане под прицел до края си в клуба. И почитатели, и ръководители към този момент не гледат с неприятно на възможна продажба.

ОТ СИМЕОНЕ КЪМ СУАРЕС

Случващото се през днешния ден с Гризман към този момент бе забелязано и когато той реши да си тръгне от Реал Сосиедад. Щом пристигна избраният миг, мисли повече за бъдещето в сравнение с за предишното, повече за обещаваните му другаде в сравнение с за даваните му на актуалното място пари. Сега обектът е Барселона (сделката наподобява сигурна макар заканите от Атлети за сезиране на ФИФА), преди месеци беше Манчестър Юнайтед, по-преди пък беше Пари Сен Жермен, а най-преди – Реал Мадрид. Точно преди две години ние информирахме за флиртовете на Гризман с градския противник, чийто президент Флорентино Перес счита съседа си за огромна заплаха и не би изпуснал опция да му нанесе удар. Тогава не се случиха точните условия, но играчът без угризения би облякъл белия екип.



„ Не затварям вратата пред никого”, съобщи преди дни Симеоне. „ Не се знае какво ще се случи в бъдеще, само че сега Антоан е с нас”, сподели пък Ян Облак при приемането на вратарския приз „ Самора”. Истината е, че съотборниците на французина към този момент го броят за пасажер, до момента в който от другаде играчи като Луис Суарес приветстват покупката му. Уругуаецът съобщи тези дни в радио графа, че „ и Гризман, и Филипе Коутиньо са елитни футболисти, а в Барселона обичаме да имаме най-добрите”.

Е, скоро ще може да дели една съблекалня с французина.
Алонсо Кастийя, „ Ел Конфиденсиал” Примера дивисион 16 кръг, събота 16 декември  Атлетико Мадрид 1:0краен резулат  Алавес
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР