Той отиде там за среща, на която бяха поканени легитимните

...
Той отиде там за среща, на която бяха поканени легитимните
Коментари Харесай

Енергийният министър: Без разговор няма как да се случат нещата, но териториалните планове са изпратени /о...

Той отиде там за среща, на която бяха поканени законните синдикални представители на ТЕЦ-а и на „ Мини Марица изток “ и управленията на двете сдружения, само че синдикатите отхвърлиха да беседват с него.

 

На срещата отидоха единствено представители на управлението.

 

" Без диалог няма по какъв начин да се случат нещата ", сподели още енергийният министър и добави, че е подготвен да отиде при протестиращите на място на автомагистрала „ Тракия “.

 

Според него би трябвало да стартира да се работи, а освен да се приказва за преход. " Тези преходи няма по какъв начин да се случат внезапно ", уточни министърът.

 

Тертиториалните проекти за обективен преход за въглищните региони Стара Загора, Перник и Кюстендил към този момент са изпратени в Брюксел. Това заяви министърът на енергетиката  след среща с административното управление на Топлоелектрическа централа " Марица изток " 2, която продължи повече от 3 часа.

След тричасова среща с административното управление на държавните сдружения “Мини Марица изток и Топлоелектрическа централа " Марица изток 2, енергийният министър Румен Радев разгласи, че териториалните проекти към този момент са изпратени в Брюксел, само че това не са окончателните решения. По мотив изтеклите описи с компании с интерес за вложения в териториалните проекти съобщи, че те са единствено индикативни и че са просто са условие. Дори разгласи, че са прекомерно малко - едвам десетина сазаявили интерес към район Стара Загора и за цялостен месец, а поради всичко казано по медии, евентуално и тези вложители към този момент съжаляват.

 

Министър Радев съобщи, че ще отиде и ще приказва с протестиращите и на автомагистралата. Той съобщи, че ще ги увери, че ще бъдат непокътнати работните места, както и че се работи за благоприятни условия за развиване посредством преквалификация. Отново повтори, че е мините Топлоелектрическа централа 2 ще работят до 2038 година, както и че не би трябвало да се хващат на блъфове като този лист с компании, който разбуни духовете за вероятно асимилиране на средства по териториалните проекти. Министърът чака рационален разговор от протестиращите макар настроенията им.

 

Заради блокадите на миньори и енергетици в региона на Стара Загора са въведени следните обходни направления:За пътуващите по автомагистрала " Тракия " той е от пътен възел " Нова Загора " по пътя към Нова Загора - Сливен до пътен възел " Свобода ". За пътуващите по път Казанлък - Стара Загора: за гр. Стара Загора - през с. Памукчии, с. Християново, Калояновско шосе; от Стара Загора в посока Казанлък - по пътя Стара Загора - Нова Загора - Сливен, бул. " Калояновско шосе, с. Християново, с. Памукчии.

 

По-рано синдикатите от комплекса " Марица изток " обявиха, че отхвърлят да се срещнат през днешния ден с енергийния министър Румен Радев в Раднево, а го канят на среща на митинга на детелината на автомагистрала " Тракия ".

 

Протестиращи миньори и енергетици блокират към този момент повече от денонощие прекосяването през прохода Хаинбоаз в региона на село Гурково, детелината на автомагистрала " Тракия " към Стара Загора и Хасково на 208-и километър и основния път София- Бургас.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР