Той отхвърли вероятността за нов формат на управляващата коалиция с

...
Той отхвърли вероятността за нов формат на управляващата коалиция с
Коментари Харесай

Цонев, ДПС: Утопия е Асен Василев да е премиер

Той отхвърли вероятността за нов формат на ръководещата коалиция с присъединяване на Движение за права и свободи.

„ Последователно ние сме съпротива на това държавно управление от първия ден. Председателят Мустафа Карадайъ още май месец сподели, че изходът са предварителни избори. Не е правилно изказванието, че в случай че отидем на избори по време на тази рецесия, ще хвърлим страната в безпорядък. Защо не е правилно? Защото не беше правилно и предходната година. Миналата година същите тези хора ни караха да вървим 3 пъти на избори и то в пандемична рецесия, която е доста по-силна от войната “, сподели Цонев пред Нова телевизия.

„ Отидохме три пъти на избори, с цел да има време да пристигна тази нова партия на управляващи, а в този момент със същите причини ни споделят, че не би трябвало да вървим на избори. А тогава аргументът беше, че би трябвало, тъй като изборите са най-хубавото средство на демокрацията. Добре, Движение за права и свободи ви споделя: изборите са най-хубавото средство на демокрацията “, добави той.

Йордан Цонев разясни, че Движение за права и свободи няма да поддържа актуализацията на бюджета на първо четене с тези параметри.

„ На първо четене Движение за права и свободи няма да поддържа бюджета, само че сред първо и второ четене ще подкрепим всички ограничения, даже ще ги усилим, фокусираме, с цел да има пари за бизнеса, за пенсионерите, за хората “, той и добави, че от Движение за права и свободи ще предложат доста нарастване на средствата за животновъдите и растениевъдите, на фона на предстоящата продоволствена рецесия.

Запитан дали бюджетът ще мине с гласовете на Движение за права и свободи, Цонев изясни: „ На второ четене. Ние сме съпротива, няма по какъв начин да гласуваме бюджет на първо четене “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР