Той отговори на въпроси, отнасящи се до актуални международни проблеми,

...
Той отговори на въпроси, отнасящи се до актуални международни проблеми,
Коментари Харесай

Австрийският президент се обяви за приемането на България и Румъния в Шенген

Той отговори на въпроси, отнасящи се до настоящи интернационалните проблеми, свързани с войната в Украйна, войната в Близкия изток след терористичното нахлуване на " Хамас " против Израел, европейската политика и вътрешнополитически тематики.

" Знаете, че моето мнение се разграничава от това на държавното управление, което наложи несъгласие, и макар рекомендацията на Европейската комисия за приемане на България и Румъния, не отстъпва. И аргументира своето решение с мигрантите, които идват в Австрия, само че те идват не от България и Румъния, а от Унгария ", съобщи президентът, представен от Българска телеграфна агенция, и продължи:

" Мисля, че държавното управление би трябвало да пази по-добре и своите капиталови ползи и то освен във финансовия бранш. Австрия е вложител и в двете страни. Нека прибавя, че десетки хиляди болногледачки от Румъния работят в нашата страна, като непрекъснато се грижат за възрастни и заболели хора ".

България и Румъния не съумяха да влязат в Шенгенското пространство точно заради ветото от страна на Австрия и Нидерландия, като главният им мотив беше засилващият се миграционен напън.

Нашата позиция е, че приемането на България и Румъния ще усъвършенства шенгенския режим, ще разреши съсредоточаването на повече запаси по външните граници, ще благоприятства процесите по миграцията, в това число и въпросите с реадмисията и даването на леговище, сподели ръководителят на българския парламент. Той изрази вяра българската позиция да бъде добре разбрана и артикулирана в австрийското общество. Очакваме по време на Испанското председателство още в края на тази година да приключат сполучливо триалозите, свързани с пакта по миграция и леговище, тъй че упованията на Австрия да бъдат задоволени и България да се възползва от свалянето на австрийското несъгласие, съобщи ръководителят на Народно събрание Росен Желязков при започване на октомври след среща с ръководителя на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР