Той отговори на въпрос на народния представител от ПП-ДБ Иван

...
Той отговори на въпрос на народния представител от ПП-ДБ Иван
Коментари Харесай

МОН обмисля да включи творби на Елиас Канети в учебните програми

Той отговори на въпрос на народния представител от ПП-ДБ Иван Белчев по отношение на проучване на творбите на Елиас Канети в учебно заведение, предава Българска телеграфна агенция.

" В образователните стратегии описът със наложителните литературни текстове е стеснен, тъй като в него са включени съществени творби, които са свързани с избрана литературна класика, и творби, които са свързани с развиването на литературните компетентности на децата и учениците - както в общообразователна подготовка, по този начин и в профилираната подготовка, в границите на 11-и и 12-и клас ", изясни проф. Галин Цоков.

Образователният министър в оставка разясни, че процедурата по разработване на образователните стратегии е обвързвана с два съществени момента - разискване на оферти за смяна в образователните стратегии, в това число на наложителния лист от литературни текстове, което се прави от специалисти в съответната област - учители, академични преподаватели и литературни критици.

Вторият стадий е обвързван с публично разискване на направените оферти, в което могат да вземат присъединяване и други представители на литературната общественост, който стадий също се взема под внимание.

По думите му през последните години не са правени такива оферти нито в единия, нито в другия стадий, по отношение на проучването на Елиас Канети.

" Заедно с това би трябвало да отбележим, че и в в този момент настоящите образователни стратегии, има опция учителите, отвън наложителния лист с литературни творби, да включат и творби на други създатели, в това число на Елиас Канети за развиване на литературните компетентности на своите възпитаници " ", сподели проф. Галин Цоков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР