Той отдаде заслугата на своя бизнес с облачни изчисления и

...
Той отдаде заслугата на своя бизнес с облачни изчисления и
Коментари Харесай

Увеличение на приходите на Microsoft и Alphabet, но „разочарование“ от облака на Google

Той отдаде заслугата на своя бизнес с облачни калкулации и лични компютри за възхода.

Междувременно приходите на Alphabet за същите три- месечен интервал е $76,7 милиарда (£63 милиарда), което е растеж от 11% на годишна база и също надминава прогнозите, че цифрата ще бъде $75,97 милиарда (£62,5 милиарда). " разочароващо ", откакто подразделението му за облачни калкулации регистрира доходи от $8,4 милиарда (£6,9 милиарда) - $20 милиона (£16,4 милиона) по-малко от предстоящото. Цифрата също съставлява тримесечен растеж от 22,5%, спад от 28% през предходния тримесечен интервал.

И двете компании регистрираха резултатите си при затварянето на фондовите пазари в Съединени американски щати във вторник следобяд.

По време на търговията незабавно след края на работното време акциите на Microsoft се покачиха с 5% - до момента в който акциите на Alphabet потеглиха в противоположната посока, падайки с съвсем 5%.

Прочетете повече от бизнеса:
Оп. бонусите на банкерите ще бъдат отстранени

Това се случва, когато софтуерните компании се надпреварват да употребяват изкуствения разсъдък (AI), в опит да усилят облагите и да усилят гамата си от услуги, предлагани на клиентите.

Резултатите разкриха, че приходите от звеното Intelligent Cloud на Microsoft, в което се обитава неговата платформа за облачни калкулации Azure, са нарастнали до $24,3 милиарда (£20 милиарда) - също по-добре от предстоящото.

В същото време Microsoft към момента създава доста от своите AI услуги, коментаторите чакат Azure да играе основна роля.

Компанията също по този начин си обезпечи ранен поход против своите съперници, като влага в започващата компания OpenAI, притежател на известната услуга за чатбот ChatGPT.

Джеси Коен, старши анализатор в Investing.com, сподели, че резултатите на компанията „ демонстрират, че продуктите с изкуствен интелект подтикват продажбите и към този момент способстват за най-високия и крайния напредък. “

Но господин Коен сподели, че вложителите, за разлика от това, са били „ разочаровани от относително слабото показване “ на облачната платформа на Гугъл, която съгласно него е изложена на риск да изостане от съперниците си.

Технологичните колоси също са наранени от бавната международна стопанска система. По-рано тази година и двете компании оповестиха проекти за редуциране на хиляди работни места в международен мащаб, като Alphabet редуцира 12 000 позиции, а Microsoft редуцира 10 000 позиции.

Сделката за видеоигри на стойност £56 милиарда ($69 млрд.) е обяснена

Microsoft ще се надява, че положението й може да ще бъде повишен в допълнение през идващите години от придобиването на компанията за игри Activision Blizzard за £56 милиарда ($69 млрд.), която преодоля последното си регулаторно затруднение по-рано този месец.

Компанията първо разгласи офертата си за закупуване на разработчика, прочут със основаването на хитови франчайзи като Call of Duty при започване на 2022 година, само че се сблъска със съпротивата на регулатора Competition and Markets Authority.

Колегата от софтуерния колос Meta, компанията майка на Фейсбук, би трябвало да разгласи последните си резултати в сряда, като Amazon е планувано да направи същото в четвъртък.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР