Той отбеляза, че срещата е била конструктивна. Според Медински предложенията

...
Той отбеляза, че срещата е била конструктивна. Според Медински предложенията
Коментари Харесай

След преговорите: Москва предложи на Киев среща между Путин и Зеленски

Той означи, че срещата е била градивна. Според Медински предложенията на украинската страна ще бъдат докладвани на Владимир Путин.
Освен това Москва предложи на Киев да организира среща на президентите Путин и Зеленски с по едно и също време парафиране на кротичък контракт от външните министри.

Договорът за сигурност е вероятен дипломатически завършек на войната. Това разкри Давид Арахамия от украинската делегация за договарянията.

" Основното условие на съглашението са ясни гаранции за сигурност за Украйна, които би трябвало да са сходни на 5 члена на НАТО. Тоест, в случай че Украйна е обект на експанзия, имаме право да желаяме съвещания в границите на три дни, в случай че те не доведат до нищо, страните-гаранти би трябвало да оказват помощ с оръжие и даже да затворят небето ", сподели още Арахамия.

" Ако успеем да консолидираме тези основни разпореждания, Украйна ще бъде в положение да дефинира статута си под формата на непрекъснат неутралитет, необвързаност и неядреност ", добави той.

" Съгласно такива гаранции като 5-те члена на НАТО, ние няма да разполагаме непознати военни бази на наша територия и няма да влизаме във военно-политически съюзи. Но е фундаментално значимо нищо да не опонира на правото на Украйна да се причисли към Европейски Съюз ", разяснява той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР