Той отбеляза, че организацията може да бъде сполетяна от съдбата

...
Той отбеляза, че организацията може да бъде сполетяна от съдбата
Коментари Харесай

Медведев отправи люта закана към ООН

Той означи, че организацията може да бъде сполетяна от ориста на Обществото на нациите
Председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев насочи люта закана към Организация на обединените нации. Той направи това от своя Telegram канал.

Медведев предизвести, че след промяната на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации организацията може да претърпи ориста на Обществото на нациите, което в последна сметка беше необуздано.

 Такава бе реакцията на политика на изказването на непрекъснатия представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд за желанието да се разиска реформиране на Съвета за сигурност на организацията, увеличение на броя на неговите членове.
Според нея организацията би трябвало да отразява по-добре световните действителности, съществуващи през днешния ден.

Дмитрий Медведев обърна внимание на обстоятелството, че представителите на Съединени американски щати са за някои „ взаимни отстъпки в реформирането “ на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, както и за отвод от опазване на „ статуквото “.

„ Ако приказваме за опит за хакване на пълномощията на непрекъснатите членове на Съвета за сигурност, подхванати от Съединените щати в зоологическа антируска полуда, тогава те единствено ще се измъчат до момента в който преглъщат праха. В противоположен случай Организация на обединените нации ще бъде сполетяна от ориста на банкрутиралото Общество на нациите “, разсъждава политикът.

По-рано Медведев реагира на апелите на украинския президент Володимир Зеленски да изключи Русия от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и Общото заседание на Организация на обединените нации, като ги назова опит за самопредставяне.
Според него Киев схваща невъзможността да изключи Русия, защото тя е приемник на Съюз на съветските социалистически републики, който сътвори организацията.
Източник: lupa.bg
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР