Той определи ротацията като дреболия. Мария Габриел ще отиде с одобрен

...
Той определи ротацията като дреболия.
Мария Габриел ще отиде с одобрен
Коментари Харесай

Борисов: Няма да има смяна на министри при ротацията на всяка цена

Той дефинира ротацията като дреболия.

" Мария Габриел ще отиде с утвърден от парламентарните групи кабинет , по-късно незабавно ще стартира избирането всъщност на този кабинет.  Смисълът на връщането на мандатите е още веднъж да се завърти рулетката. Ние сега сме в хипотезата просто ротация на министър председателите, откакто ние авансово сме одобрили всички министри. Да, за първи път ще се прави. Но е същата технология. Първо оставка на държавното управление, по-късно избор на министър председател, избор на министри, което би трябвало да го свършим за няколко дни ", сподели водачът на ГЕРБ.

За възможната с мяна на министри в кабинета " Габриел " Борисов разгласи, че тя не е непременно.

" След като сме се разбрали с всички сътрудници, че доста деликатно, непредубедено, не с желанието непременно да се смени един министър с един или с различен... Представяте ли си в Министерството на спорта да ви заловят с десетки хиляди левове рушвети, и нито една медия да не попита дали ще бъде заменен министърът на спорта. Но аз споделям - не, след подробен разбор всички ще кажем какъв ще бъде кабинетът ", сподели Борисов.

На въпросa за промяната на вътрешния министър Калин Стоянов, след случая в Стара Загора Борисов разгласи, че такива постоянно са ставали и отговорните за това си носят следствията. Той обаче похвали работата му по Шенген като съобщи, че вътрешният министър, дружно с Габриел, Денков, Кирил Петков, Движение за права и свободи с либералите в Европа, и хората на място са свършили голяма работа.

" Не можем да се сърдим на австрийските сътрудници, че изискват от нас да пазим границата, разяснява Борисов. Последните месеци, връщайки се към старите положителни оперативни практики, Министерство на вътрешните работи се оправя доста добре ", уточни още Бирисов.

По думите му " напъните на опозицията да ни убеждават по какъв начин ще се напълним с бежанци са несериозни ".

" Има Дъблинско съглашение, което тъкмо и ясно споделя реда, по който мигранти се връщат към страните, които не се оправят. Имаме финансиране, опция за взаимна защита на границите ", добави Борисов.

Борисов отхвърли рецензиите на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Точно тази съпротива беше вицепремиер една година. Вицепремиер на Кирил Петков. И има наглостта да подлага на критика. Нормално е - всяка съпротива желае да излезе и приказва, че при тях ще е по-добре. Когато при нас имаше нулева миграция, това за същите тези хора не беше значимо ", съобщи Борисов.

На коментар, че въпросът за Шенген ще бъде подложен още веднъж в Народното събрание, той съобщи: " И какво от това? Кое ще слагат? Че разрушиха службите, разградиха границата и я вкараха в тая обстановка страната?! Айде да си кажем истината. Не е ли по този начин? Така е. Бях явен ".

Вече сме пълновръстен член на Шенген, единствено от нас зависи за месец да се стегнем, което виждам го вършим, означи още водачът на ГЕРБ.

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР