Той окачестви жените, жертви на домашен терор, като леки и

...
Той окачестви жените, жертви на домашен терор, като леки и
Коментари Харесай

Скандал в НС: Вежди Рашидов с цинично изказване за жените, станали жертва на насилие

Той окачестви дамите, жертви на домакински гнет, като " леки " и направи отпратка към това, че изнудват мъжете. Той обвърза изявлението с образец на прочут режисьор, който " са създали на маймуна ". По подразбиране това е Кевин Спейси.

" Има и в този момент закони. К " во чешеме езици? Всички ку*ви се разсъниха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани . Като с оня американския режисьор, където го напрайха на маймуна ", се чува да споделя Рашидов по време на почивката сред гласуванията на измененията в Закона за отбрана от домашно принуждение, явно без да позволява, че наоколо има включен микрофон.

Поредните ремонти в Закона за домашното принуждение бяха предизвикани от обезобразяването на 18-годишната Дебора Михайлова в Стара Загора, отприщило вълна от сигнали за принуждение, а поради приемането им депутатите бяха свикани на изключително съвещание посред лятната си почивка. Думите си Рашидов произнася близо три часа часа след началото на съвещанието.

От фрагментите се вижда как депутатът от ГЕРБ се доближава към трибуната, на която седят зам.-председателите на Народното събрание и Росица Кирова се обръща към него с репликата " Дайте някакъв умен съвет ". В отговор Рашидов, който председателстваше първоначално и това Народно заседание в ролята си на доайен, ѝ предлага да слага закона по-бързо на второ гласоподаване и да завършват дебатите. Кирова му припомня, че това няма по какъв начин да стане, защото депутатите имат да гласоподават и ветото на президента по измененията в Закона за правосъдната власт, само че Рашидов към този момент се е разпалил и изяснява, че има настоящ закон, по който може да се глоби насилието и че домашното принуждение с нищо не " се разграничава от външното ". Въпреки подканата на Кирова да излязат от залата Рашидов продължава и тогава споделя скандалната имитация, в която назовава дамите на домашно насилие  к**ви, написа " Дневник ".

Думите на Рашидов незабавно провокираха вълна от гневни мнения в обществените мрежи:

" Как не Ви е позор, господин Рашидов! С тези думи вършиме показно за това за какво са нужни промени в Закона и Наказателния кодекс. С тези думи демонстрирате в какъв брой надълбоко сексистко и женомразко общество живеем и какъв брой доста работа имаме още!

" Вие сте позор за цяла България! Призоваваме да си получите заслуженото за тази имитация, тъй като ще останете в историята с нея! ", пишат в позиция от " Български фонд за дамите ".

По-късно от пресцентъра на ГЕРБ разпространиха публично опрощение от името на Вежди Рашидов.

" Извинявам се за изречените от мен думи през днешния ден по време на почивката на пленарното съвещание. Давам си сметка, че употребяваният от мен език е неприемлив, изключително в сегашния спор и миг. Още един път апелирам за опрощение пред цялото българско общество и всички жертви на принуждение ", декларира депутатът от партията на Борисов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР