Той обясни, че в операцията се е включила и Вътрешна

...
Той обясни, че в операцията се е включила и Вътрешна
Коментари Харесай

Службите Удариха Клана Гольовци В София! Имали Са Полицейски Чадър!

Той изясни, че в интервенцията се е присъединила и " Вътрешна сигурност " към Министерство на вътрешните работи, защото има информация, че двама чиновници на Второ РПУ са част от незаконната група. Тяхната активност се изразявала в обезпечаване на чадър при осъществяването на съответните закононарушения.

Гешев съобщи, че не става въпрос толкоз за писмено укриване на случаите, а по-скоро действителна физическа защита при осъществяване на закононарушенията.

Предстои да бъде потвърдена виновността на двама служители на реда от Охранителна полиция по тази причина дали са подпомагали проведената престъпа група.

Подробности по тазсутрешния случай разкри и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов. По думите на основния секретар тяхната активност е била там, където няма полицейски екипи.

Организираната незаконна група от доста дълго време е правила незаконната активност. Тя е работила единствено на територията на София и при претърсванията от страна на способените органи са открити скъпи коли, акцизни артикули, принадлежности, които са свързани с разбивания, уреди за обири и други. Продължава претърсването на още десетки адреси, разхвърлени на територията на квартал " Орландовци ".

Иванов уточни, че интервенцията е стартирала в 6 часа тази заран и на следващия ден проверяващите органи ще има повече конкретика по случая. Има информация кой е шефът на проведената престъпа група, само че на следващия ден би трябвало да стане ясно кои хора ще бъдат привлечени под наказателна отговорност, написа нюз.бг.

" Тепърва продължава работата и в случай че бъде потвърдена виновността им, ще бъдат подведени по наказателна отговорност ", увери главсекът.

Зам.-главният прокурор Иван Гешев добави, че може да се каже кой е шефът на незаконната група, само че дали ще бъде потвърдено това, следва да се реши в идващите 24 часа.

На въпрос дали шефът на незаконната група е от етническите малцинства,Гешев съобщи, че той не разделя хората по етнически симптом, а се интересува от наказателно-правната отговорност.

В хода на профилираната интервенция има открити над 10 жилищни здания, които са се включили към електропреносната мрежа. Предстои да бъде документирана и тази незаконна активност, която няма нищо общо с незаконната група за разпространяване на опиати и обир.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР