Той обясни, че плодовете наесен също ще са по-скъпи „Всичко,

...
Той обясни, че плодовете наесен също ще са по-скъпи „Всичко,
Коментари Харесай

Шефът на Държавната комисия по стокови борси и тържища: Няма търсене, което да обезпечи 7-9 лв. за краставици

Той изясни, че плодовете наесен също ще са по-скъпи
„ Всичко, което е оранжерийно няма по какъв начин да бъде на ниска цена. Нямаме такова търсене, което да обезпечи цени от 7-8-9 лева за кг краставици. По-скоро няма да има краставици и потреблението им ще се свие ужасно доста “, сподели пред Българска национална телевизия ръководителят на Държавната комисия по стокови тържища и борси Владимир Иванов.

„ През последните дни този зарзават нарастна внезапно и сега цената му по магазините в столицата е към 5-6 лв. и даже повече “, сподели той.

„ Зеленчуците все още означиха внезапен скок, който е безусловно законосъобразен поради високите цени на тока “. Това не може да продължава безпределно, тъй като ще се стигне до срив на пазара и ще се наложат груби административни намеси.

По думите му, вносът не може да бъде регулатор. „ Най-мощният регулатор за извличане на ниски цени е родното произвеждане. Колкото повече е то, толкоз по-добре. Въпросът е, че с оранжерийното произвеждане, не можем да чакаме обилни количества ", добави Иванов.

Той изясни, че плодовете наесен също ще са по-скъпи поради по-високите цени на суровините за произвеждане като торове и препарати за растителна отбрана.

Кашкавалът е поскъпнал с към 10 стотинки. Към момента не се следи постоянен енергиен пазар и до момента в който няма постоянен енергиен пазар, ще се виждат такива цени на главните артикули и артикули, предизвести Иванов.

Хлябът приблизително се е покачил с 5 стотинки. Свинското месо, оризът и фасулът не са поскъпнали.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР