Той обаче остава на второ място след шефа на Amazon

...
Той обаче остава на второ място след шефа на Amazon
Коментари Харесай

Богатството на Бил Гейтс превиши $100 млрд.

Той обаче остава на второ място след шефа на Amazon Джеф Безос

Поскъпването на Microsoft усили благосъстоянието на Бил Гейтс до над 100 милиарда $ (източник: gatesnotes.com)

Бил Гейтс, създател и дълготраен водач на Microsoft, разполага с благосъстояние в размер на над 100 милиарда $. Предприемачът обаче остава на второ място в листата на най-заможните хора на планетата, според класацията на Forbes.

Богатството на Гейтс се усили, вследствие на повишаването на акциите на Microsoft. При затваряне на борсата Nasdaq в четвъртък котировките на компанията се повишиха с 1,3% до 123,37 $ за акция, а пазарната й капитализация доближи 946,5 милиарда $.
още по тематиката
Два дни по-рано, на 16 април, една акция на Microsoft струваше към 120 $. Ценните бумаги на компанията нарастват на фона на упования от вложителите финансов доклад, който ще бъде оповестен на 23 април.

Бил Гейтс има към 103 млн. акции на Microsoft и благосъстоянието му се трансформира сензитивно според от курса на акциите – те образуват към 12,5% от положението на предприемача. По-голяма част от активите си Бил Гейтс ръководи посредством капиталовия фонд Cascade Investments.

По данни на Forbes, към 18 април положението на Бил Гейтс е надвишило 100 милиарда $, само че то е по-малко с 53 милиарда $ от това Джеф Безос – създател и основен изпълнителен шеф на колоса в онлайн търговията Amazon.

В близка вероятност обаче Безос ще „ обеднее “ сензитивно, поради развода със своята брачна половинка. Тя ще получи 25% от взаимния им дял в Amazon, или 4% от акциите на компанията, възлизащи на стойност над 35 милиарда $.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР