Той обаче е поверителен и не са ясни параметрите му

...
Той обаче е поверителен и не са ясни параметрите му
Коментари Харесай

Правителството тихо допълни списъка с военна помощ за Украйна

Той обаче е конфиденциален и не са ясни параметрите му

Министерският съвет (МС) е взел решение за спомагателна военна помощ за Украйна. Това сподели инспекция на „ Флагман “ в системата за правна информация на уеб страницата на държавното управление.

Решението е взето на 20 ноември , за когато не е било обявявано съвещание на Министерски съвет.

С него държавното управление утвърждава отчет на министъра на защитата и добавя „ листата по Приложение 1 (поверително) към Споразумението сред Министерството на защитата на Република България и Министерството на защитата на Украйна по отношение на безплатно даване на въоръжение, техника и муниции “.

Министерството на външните работи би трябвало да уведоми украинската страна за решението. А Министерството на защитата със съдействието на способените органи на Република България следва да предприеме дейности по осъществяването му, се показва в него.

Решението на Министерски съвет евентуално е взето неприсъствено.

Какво тъкмо ще дадем на Украйна, е класифицирана информация и не се оповестява.

Припомняме, че на 27 септември Народното събрание взе решение за даване на спомагателна военна помощ на защитаващата се от съветската инвазия страна. То касаеше неизправни зенитно-управляеми ракети от вида 5В55Р, предопределени за зенитно-ракетните комплекси C-300, както и муниции за автоматизирано стрелково оръжие с диаметър 5.56х45 мм, с отпаднала нужда за потребностите на Министерството на вътрешните работи.

Този документ не е представен в новото решение на Министерски съвет. Последното се основава само на базовото решение на Народното събрание от 9 декември 2022 година за оказване на военна и военно-техническа помощ на Украйна.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР