Той не вижда изход от ситуацията в момента: Украйна е

...
Той не вижда изход от ситуацията в момента: Украйна е
Коментари Харесай

Чавдар Стефанов: Върху Путин сега въздействие оказва ”партията на войната”

Той не вижда излаз от обстановката сега: " Украйна е в напредък, а Русия не желае да се признае за изумена, за отстъпила. Затова би трябвало да се търсят ексцентрични решения ", счита журналистът.

" 4-те референдума не са завършили, само че резултатите от тях към този момент са известни. Интересно какви референдуми се правят в региони, където популацията е поголовно намаляло ", разяснява още в Bulgaria ON AIR Стефанов, съгласно който хората са се изнесли от тези области и в този момент се допитването се фалшифицира.

" Повечето от хората са напуснали тези региони. Останала е може би единствено една трета от популацията. Само един образец ще дам - в тези 30 села, където е неразрешено българското неделно учебно заведение в окупираното Запорожие, множеството от хората са ги напуснали. Има хора, които са се изселили в Русия, други - в Полша. Така че, почнало с " денацификация ", нападението над Украйна в този момент продължава с кражба на земя зад тези референдуми. Те бяха няколко пъти насрочвани и отсрочвани. Нещата назряха, когато обстановката на бойното поле се обърна. Тогава имаше под паника апели от сепаратистите да бъдат създадени референдуми. Какво се цели с тези референдуми? Елементарният ход е, че откакто станат " самостоятелни " и незабавно бъдат признати в Руската федерация, тогава те попадат под съветското законодателство и съгласно съветската военна докрина те могат да бъдат отбранявани и с нуклеарно оръжие. Путин по тази причина загатна и нуклеарното оръжие, не за друго. Но говорейки за нуклеарно оръжие, явно става въпрос за блъф, " разяснява журналистът. По думите му макар, че интернационалната общественост е единомислеща, че няма да признае резултатите от референдумите, съветският президент споделя " И какво от това? ".

" Колкото и хора да активизира Русия, това ще бъдат хора със остаряла екипировка и остаряло съоръжение. Помощта към Украйна ще се разшири, включително и с по-далекобойни оръжейни системи. Ако Русия одобри тези области (след референдумите) ще се окаже, че Украйна нахлува в съветска територия и тогава е допустимо съветският президент да разгласи война. Затова апелите от Европа, Организация на обединените нации, НАТО и от китайските водачи е за деескалация. За страдание, в съветския боен хайлайф има недостиг на стратегическо мислене, което води до този резултат ", разяснява ген. Съби Събев.

Като авансово планувани дейности на Кремъл, провокирани от загуби на окупирани територии в Украйна и увеличение на броя на дезертьорите, окачестви решението за частична готовност в Русия ген. Съби Събев, първият боен представител на България в НАТО.

" Путин отговори на натиска на съветските радикали за по-твръди ограничения. Мобилизацията значи ескалация, която ще настъпи до 1 - 2 месеца, когато мобилизираните бъдат подготвени и изпратени на фронта, " сподели ген. Събев. По отношение на рисковете за България специалистът разяснява: " Ние нямаме никаква гаранция какви ще бъдат дейностите в черноморския район, дали ще се включи и съветския флот в дейностите с някаква десантна интервенция, дали ще има застрашаване на морските връзки, вкл и маршрутите, по които се изняся зърно от Украйна. По отношение на военните опасности - ние не знаем доколко съветският президент ще ескалира войната, дали няма да си разреши дейности, които ще преминат алените линии, които слага НАТО - да вземем за пример, в случай че се изкуши, въпреки че аз го правя оценка това като нулева възможност, към нуклеарно оръжие - потребление демонстративно примерно на някакъв нуклеарен гърмеж с дребна мощ, то тогава нещата стават радикално разнообразни. И американският президент, и НАТО наблюдават доста деликатно тези дейности и аз мисля, че съветският президент е предизвестен доста ясно за следствията от една такава стъпка ", съобщи ген. Събев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР