Той не крие намеренията си и, разбира се, имаше подобни

...
Той не крие намеренията си и, разбира се, имаше подобни
Коментари Харесай

Гари Каспров: Путин успя с хибридната война, защото никой не го взе насериозно

Той не крие желанията си и, несъмнено, имаше сходни дейности – набези над Република Грузия, анексирането на Крим през 2014 година, без даже да броим намесата му в страни като Сирия, където той поддържа и издига диктаторството на Асад. Бих споделил, че на всички места, където има възходяща тирания, като да вземем за пример Венецуела, можете да намерите следи от дейностите на Путин. Част от войната му против свободния свят е точно с хакерски атаки. Една от първите беше през 2007 година против Естония – държавните управляващи бяха парализирани в продължение на няколко дни, уточни още той пред Нова телевизия..

Да, има подхванати ограничения за отбрана на сериозната инфраструктура, само че фактът, че Путин може да се намеси в избори на всички места, даже в Съединени американски щати, демонстрира, че опасността не е единствено евентуална, а действителна. И не беше призната съществено, не бяха подхванати ограничения за противопоставяне. Сега сме очевидци на война, която се придвижва от онлайн към същинското полесражение. Но цифровият съставен елемент остава значим. Украинците се оправят сносно, като атакуват. На тази конференция приказвах за това, че нападението е единствената отбрана в киберпространството, счита именитият шахматист.

Украйна отвърна на Путин с неговото лично оръжие. Причината съветските кибердейности да не са толкоз мощни, колкото преди, е че от първия ден те би трябвало да пазят своята инфраструктура, тъй като украинците отвръщат. В този миг учим уроци и придобиваме опит. Ще ми се да можеше да го създадем, без да се заплати толкоз скъпо в кръв, уточни още Каспаров.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР