Той напуска поста си и изчева дни, след като през

...
Той напуска поста си и изчева дни, след като през
Коментари Харесай

Издирван за голяма финансова измама в Европа живее нашироко в Русия

Той напуща поста си и „ изчева ” дни, откакто през 2020 година одит в свръхуспешния немски стартъп за електронни разплащания Wirecard AG открива неналичието на близо Евро 1.9 милиарда. Компанията афишира банкрут, без да може да изясни „ изгубването ” на голямата сума, напомня The Moscow Times.

Твърди се, че Марсалек бяга в Беларус през Естония часове, откакто напуща поста си във финансовата конструкция, и се открива в Русия. Това удостоверява съмненията, че цялата активност на Wirecard е била следена от съветските служби за сигурност, заяви при започване на седмицата проверяващата организация „ Център Досие ” в отчет, оповестен в уеб страницата ѝ.

Бягайки в началото в Минск, Марсалек получава подправен австрийски паспорт, с който влиза в Русия. През 2021 година някогашният финансов топ-мениджър получава съветско поданство, снабдявайки се с съветско име и подправен съветски паспорт, чийто номер липсва в националната база данни, само че пък съответствува с номера на остарелия паспорт на съветска депутатка, показва отчетът.

Цитирайки неназован...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР