Той напомни, че САЩ заделят огромен ресурс, за да подпомагат ...

Той напомни, че САЩ заделят огромен ресурс, за да подпомагат

Бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев: Излизането от газовата криза няма да е лесно и бързо

Той подсети, че Съединени американски щати заделят голям запас, с цел да подкрепят съпротивата на украинската войска против съветската инвазия.

„ Преговорите за доставка за доставка на течен газ са доста дребна част от цялата тактика, която има Съединените щати за Източна Европа, тъй като за последните дни се вижда, че те внезапно трансформира своята политика и до септември ще усилят оптимално натиска върху Русия “. Това сподели в изявление за предаването „ Тази събота “ по БТВ Милен Керемедчиев, някогашен зам.-външен министър.

По думите му излизането от газовата рецесия няма да е елементарно и бързо.

 

„ Всъщност главната задача на Щатите не толкоз да заменят бързо доставките от Русия, които доста мъчно може да бъдат сменени непосредствено, а напълването колкото може по бързо на газохранилищата освен в България, само че и в Европа “, счита Керемедчиев.

„ Те освен ще харчат тези средства за подкрепяне на Украйна, само че ще харчат средства за подкрепяне на източния фронт на НАТО. България стои много едва и меко в общата отбранителна линия, която сега се заражда против Русия.  Съответно това посещаване на премиера беше не толкоз за договаряне на диверсификацията на газ, защото два танкера или следващи танкери няма бързо да решат тази газова рецесия. На нас ни трябват други дейности, само че най значимото е България да бъде един корав и пореден член на НАТО, който следва общата политика на Алианса. Виждате какви различия има, включително и в държавното управление последните месеци “, разяснява Керемедчиев.

Източник: petel.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg