Той може и да не завърши кариерата си с всички

...
Той може и да не завърши кариерата си с всички
Коментари Харесай

Исторически ден! Преди 21 г. започна легендата Федерер

Той може и да не приключи кариерата си с всички върхове, които има против името си сега, само че сигурно ще бъде считан за един от най-великите, в случай че не и най-великият тенисист, в миналото стъпвал в миналото на тази земя. Дами и господа, това е Роджър Федерер.

Вече на 38 години Маестрото е в залеза на кариерата си, само че днешната дата ще остане паметна както за него, по този начин и за този спорт като цяло. А повода е, че на 30 септември през към този момент доста далечната 1998 година великият швейцарец завоюва първата си победа в главната скица на АТР-турнир.

Тя пристигна на шампионата в Тулуза в зала, където под обстрела на бъдещата легенда първа жертва падна тогавашният №45 в света Гийом Рау, който по един или различен метод вечно ще остане в историята за това. Бъдещият хегемон на корта побеждава с 6:2, 6:2, като би трябвало да се означи, че стартира конкуренцията във френския град, като... №878 (!) в света!

И това не е единственият му триумф там. Освен, че минава през квалификациите с три победи, той побеждава във втория кръг и 43-ия в света австралиец Ричард Фромбърг. И с цел да стигне до четвъртфиналите, където е отхвърлен от бъдещия първенец в шампионата Ян Симеринк, тогава №20 в ранглистата.

След този героизъм, който загатва какво се крие в качествата на 17-годишния тогава Федерер, той се концентрира върху юношеските си изяви и геният му избуява с цялостна мощ малко по-късно. Но от този 30 септември 1998 година до момента той е спечелил цели 1229 победи във всичките 1496 мача, в които е взел участие.

Само Джими Конърс, който игра до дълбока спортна напреднала възраст, има повече мачове и победи от Маестрото в кариерата си. Американецът приключи с 1274 триумфа в 1556 дуела, като тези негови върхове са в обсега на Федерер, в случай че продължи да се състезава още най-малко една цялостна година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР