Той може и да не е известно име, но изглежда,

...
Той може и да не е известно име, но изглежда,
Коментари Харесай

Иля Гамбашидзе: Обикновен войник на дезинформацията или крал на руските тролове?

Той може и да не е известно име, само че наподобява, че Иля Гамбашидзе взе участие в съвсем всички най-нови съветски дезинформационни интервенции по света. Неговите разрушителни кибер дейности му завоюваха място предходната година в европейския лист със наказания. Но профил на FRANCE 24-RFI на съветския тайнствен човек на операцията разкрива действен сътрудник с надалеч по-малък статус на дезинформация от предходния тролов цар на Кремъл, починалия необут на Вагнер, Евгений Пригожин.

Той излезе от анонимност на Запад през лятото на 2023 година Името на Иля Гамбашидзе се появи за първи път в листата на Съвета на Европейския съюз от юли 2023 година на съветски жители, подложени на наказания.

Списъкът – който транслитерира фамилното му име от истинският текст на кирилица като „ Gambachidze “ – означи, че той е „ създателят на Structura National Technologies and Social Design Agency “ и е „ основно настоящо лице “ в акцията за дезинформация на Русия, ориентирана към Украйна и редица западноевроп...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР