Той може да бъде ваш за по-малко от 500 лева

...
Той може да бъде ваш за по-малко от 500 лева
Коментари Харесай

Френска компания твърди, че е създала най-малкият компютър в света – той се базира на Intel N100 и е напълно безшумен

Той може да бъде ваш за по-малко от 500 лв.

Емил Василев преди 4 минути 7 Сподели

Най-четени

АвтомобилиДаниел Десподов - 18:09 | 15.10.2023

Евтиният модул REVR единствено за 10 минути трансформира ДВГ автомобил в хибрид (видео)

IT НовиниДаниел Маринов - 18:33 | 14.10.2023

Антената на Wi-Fi рутера ви евентуално е ориентирана неправилно – ето верния метод

ТелефониСветослав Димитров - 14:36 | 14.10.2023

Кои функционалности да деактивирате, с цел да работи смарт телефонът по-дълго?

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Bleu Jour – производител на някои от най-хубавите мини компютри търси интерес от страна на спонсорите за произвеждане на най-новата версия на своя мини компютър KUBB.

Компанията твърди, че KUBB е най-малкият компютър в света с размери 8 x 8 см. Той е без вентилатор и се зарежда от процесор Intel N100 – 4-ядрен процесор с тактова периодичност 3,4 GHz. Устройството, за което Bleu Jour твърди, че е безусловно тихо е оборудвано и с до 16 GB LPDDR5 RAM и до 1 TB NVMe M.2 SSD памет.

Компанията за пръв път стана известна през 2014 година със своя мини компютър KUBB с размери 12 x 12 cm и от този момент пусна на пазара редица известни негови наследници, в това число отличните Bleujour Kubb Gen 8 и Gen 11.

Как и за какво най-новият KUBB Mini е изцяло беззвучен?

KUBB Mini е в финален стадий на разработка, като през януари тази година е бил в развой на създаване на идея, а през март е основан първообраз. През август той е подложен на термични проби, а през септември е генериран следпроизводствен пример.

Сега Bleu Jour се стреми да събере повече от 52 000 $, с цел да издигне последния си първообраз в всеобщо произвеждане. За по-малко от 250 $ (около 480 лева) можете да подкрепите плана и да резервирате устройство, което ще ви бъде доставено през декември 2023 година.

„ Bleu Jour, основана през 2002 година в Тулуза Франция е производител на осведомителни технологии, профилиран в мини-компютрите. Причината за нашето групово финансиране е да изградим познаваемост на нашата марка и да установим връзка с компютърните запалянковци. Нашият мини компютър е подготвен за всеобщо произвеждане. Ще стартираме да го доставяме през декември тази година, като през този интервал постоянно ще усъвършенстваме продукта, следете ни “.

пише Blue Jeur на страницата си в Indiegogo

Най-новият KUBB Mini включва устройство за предпазване на карти microSD, два USB 3.2 врата, USB-C порт, два HDMI 2.0 врата, Ethernet порт и 3,5-милиметров аудио жак. Той може да се свързва с два монитора с 4K резолюция при 60 Hz и да се свързва с Wi-Fi 6, както и с Bluetooth. Устройството се предлага и в шест цвята, в това число графит, бяло, алено, бронзово, оранжево и синьо.

Един от най-забележителните му аспекти обаче, с изключение на неговия размер е фактът, че той не издава никакъв звук – съгласно производителя. Дори най-безшумните лични компютри създават 40 dB звук, а мини компютрите – 20 dB. KUBB Mini явно създава 0 dB звук, с помощта на обстоятелството, че топлината се предава посредством добра проводимост през корпуса.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР