Той, който не трябва да бъде назоваван, Том Марволо Риддъл,

...
Той, който не трябва да бъде назоваван, Том Марволо Риддъл,
Коментари Харесай

Феновете на Хари Потър се смаяха, след като откриха името на Волдемор в други страни

Той, който не би трябвало да бъде назоваван, Том Марволо Риддъл, Тъмният лорд, Волдемор - това са всички имена, които почитателите на Хари Потър ще бъдат прекомерно познати с - само че другаде по света е друго.

Мислите ли, че знаете всичко, което би трябвало да знаете за основния зложелател на Хари Потър? Наследникът на Слидерин е вълшебник с доста имена - само че в случай че смятате, че сте ги чували всичките, помислете още веднъж. Феновете на най-продаваната поредност от книги, основана от Дж. К. Роулинг, преди малко се натъкнаха на някои от преводите на името на Лорд Волдемор от други страни - и са изцяло комплицирани.

Във втората книга от Поредицата за Хари Потър, Стаята на тайните, читателите научават, че „ Аз съм Лорд Волдемор “ е анаграма на рожденото име на героя, Том Марволо Ридъл. Но когато книгата беше преведена на други езици, това име имаше потребност от поправяне.

А някои от имената са в действителност странни - от Тревър до Елвис и даже Ромео. В скорошна обява в Instagram формалните сметки на Хари Потър...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР