Той коментира думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който

...
Той коментира думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който
Коментари Харесай

Атанасов: Няма да отидем на никакви избори, няма нерешени въпроси, ако има политическа воля

Той разяснява думите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който съобщи, че " най-вероятно ще има предварителни избори ".

" Очевидно е, че имаме обстановка, в която са изострени връзките сред сътрудниците. Надявам се в края на седмицата да стартират съответни договаряния. Да седнем на масата на договарянията двете страни и да отделим противоречивото от безспорното. И в противоречивото да търсим решения, тъй като няма нерешени въпроси, в случай че има политическа воля ", сподели Атанасов.

Той разяснява тематиката, откакто завърши закритото съвещание на краткотрайната комисия за инспекция на обстоятелства и условия за активността на Глеб Мишин, обвързвана с данни за вероятно реализиране на непозволено даване на българско поданство. На него беше изслушан ръководителят на Държавна организация " Национална сигурност " Пламен Тончев.

Очертава се една картина за цялостната активност по предоставяне на българско поданство, че има доста съществени пробойни в цялостната организация на работа, което дава опция да се злоупотребява с процедурата, сподели Атанасов.

Мишин е развивал противозаконна комерсиална активност, тъй като е вземал възнаграждения за посредническа активност и никой не знае налози плащал ли е. Явно не е плащал и това е незаконна активност и това нещо е проспано от българските институции, добави той.

Проблемът е в това, че очевидно е доста демократична цялостната законова организация в България по придобиване на българско поданство. След довеждане докрай на работа на комисията считам, че би трябвало да изработим промени в законодателството, които би трябвало доста съществено да затегнат режима по изследване и предоставяне на българско поданство, разяснява Атанасов.

По думите това е риск за българската национална сигурност и информацията става притежание на сътрудниците на страната ни, което вреди на България в интернационален аспект. Не стана ясно за какво ДАНС е дала позитивна оценка за Глеб Мишин, уточни още ръководителят на краткотрайната комисия.

Глеб Мишин ползва уверение за раждане на татко му, видно от което дядото на претендента за престояване - Иван Михайлов, е българин. Това сподели по-рано през днешния ден шефът на дирекция " Миграция " към Министерство на вътрешните работи Николай Николов. Той също беше изслушан от депутатите във краткотрайната комисия за инспекция на обстоятелства и условия за активността на Глеб Мишин.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР